Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠροσθαλάσσωση του πρώτου υδροπλάνου στη Κάλυμνο

Προσθαλάσσωση του πρώτου υδροπλάνου στη Κάλυμνο

Ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Α. Παυλίδης κατά τη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Καλύμνου, μετά τη προσθαλάσσωση του πρώτου υδροπλάνου που πειραματικά συνδέει τον Πειραιά με το νησί…

Ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Α. Παυλίδης κατά τη σύσκεψη που έγινε<...> στο δημαρχείο Καλύμνου, μετά τη προσθαλάσσωση του πρώτου υδροπλάνου που πειραματικά συνδέει τον Πειραιά με το νησί, παρόντος και του συναδέλφου του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ε. Κεφαλογιάννη, δήλωσε ότι “η πειραματική σύνδεση της Καλύμνου με υδροπλάνο αποτελεί απόδειξη της πολιτικής μας απόφασης να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να εξαγάγουμε τα νησιά μας από την απομόνωση”.

Για το σκοπό αυτό πολύτιμη ήταν η δραστηριοποίηση της ελληνοκαναδικών συμφερόντων εταιρίας “Air Sea Lines”, η οποία με τα υδροπλάνα της θα εκτελεί πτήσεις από και προς τις θαλάσσιες περιοχές του “Πόρτο Καρράς” Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά, της Πάτρας, μικρά νησιά που δεν έχουν αεροδρόμιο ή μεγάλο λιμάνι, ώστε να διευκολυνθεί η προσέγγιση τους από τους τουρίστες.

Και πρόσθεσε ότι “η όχι καλή κατάσταση της ακτοπλοΐας, που ατυχώς για τους νησιώτες, δεν έτυχε επί χρόνια της απαιτούμενης προσοχής, επιβάλλει αποφασιστικές επεμβάσεις. Έτσι από σήμερα η Αστυπάλαια συνδέεται δύο φορές την εβδομάδα – Δευτέρα, Τετάρτη – με τον Πειραιά, με ταχύπλοο Καταμαράν. Από μεθαύριο και κάθε Τετάρτη η Κάλυμνος συνδέεται με το ταχύπλοο High Speed 4 με Πειραιά δια της Παροναξίας, με γραμμή επιδοτούμενη από το υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής”.

Στην πρώτη πτήση μεταξύ των επιβατών παρόντες ήταν και οι δύο υπουργοί Αιγαίου και Ναυτιλίας, οι οποίοι δήλωσαν ότι “το υδροπλάνο θα λειτουργήσει σαν συμπληρωματικό μέσο επικοινωνίας και θα αποτελεί πλέον πραγματικότητα”.
Ακόμα ο κ. Παυλίδης είπε ότι “σε δέκα περίπου μήνες το προχθές θεμελιωθέν κτήριο του Αεροσταθμού Καλύμνου θα είναι έτοιμο προς χρήση και ο Αερολιμένας θα δεχθεί αεροσκάφη των τακτικών γραμμών”.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν την εικόνα της προσπάθειας που ανέλαβε η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει, δια των αρμοδίων υπουργείων, όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά το μεγάλο ζήτημα της αναπτυξιακής διαδικασίας των νησιών.

Έτσι, ο υπουργός συνέχισε ότι “τα παραπάνω που συνδέονται κυρίως με την Κάλυμνο ισχύουν και με όλα τα νησιά που ευρίσκονται στην ίδια θέση μ` αυτήν και αποτελούν στοιχεία της Ολοκληρωμένης Νησιωτικής Πολιτικής της Κυβέρνησής μας, που για την εφαρμογή της καλούνται να μετάσχουν σ` αυτήν όλοι οι θεσμικά έχοντες γνώμη για την ανάπτυξη του τόπου μας”.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρία που ξαναφέρνει τα υδροπλάνα στην Ελλάδα μετά από περίπου έξι δεκαετίες, είναι η “Pegasus Aviation” και ανήκει κατά 51% στον καναδικό όμιλο “Harbour Air Lines”, με έδρα το Βανκούβερ και κατά 49% στον Ελληνοκαναδό επιχειρηματία κ. Μιχαήλ Πατέλλη, ο οποίος ανέλαβε και τη διαχείρισή της. Το πρώτο διάστημα οι χειριστές των υδροπλάνων της εταιρίας θα είναι Καναδοί, οι οποίοι αργότερα θα αντικατασταθούν από Έλληνες που θα εκπαιδευτούν στη σχολή χειριστών υδροπλάνων που θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024