Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά Θέματα90 νεκροί από τη διπλή αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία

90 νεκροί από τη διπλή αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία

Ενενήντα νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της συντριβής των δύο ρωσικών επιβατικών αεροσκαφών Tu-134 και Tu-154, χθες γύρω στις 11 το βράδυ, τα οποία απογειώθηκαν και τα δύο από το […]

Ενενήντα νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της συντριβής των δύο ρωσικών επιβατικών αεροσκαφών<...> Tu-134 και Tu-154, χθες γύρω στις 11 το βράδυ, τα οποία απογειώθηκαν και τα δύο από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο στη Μόσχα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες, τη στιγμή των εκρήξεων τα αεροσκάφη πετούσαν σε ύψος περίπου 30.000 ποδών, με προορισμούς πόλεις της Νότιας Ρωσίας, κοντά στην περιοχή του Καύκασου.

Τα συντρίμμια του πρώτου αεροπλάνου εντοπίσθηκαν κοντά στο χωριό Μπουκάλκι στην περιοχή Τούλα, περίπου 180 χιλιόμετρα μακριά από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Το δεύτερο αεροσκάφος συνετρίβη σε μία απομονωμένη περιοχή κοντά στην πόλη Ροστοβ-όν-ντον, όπου κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι σημειώθηκε μία πυρκαγιά. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ το ένα αεροσκάφος είχε στείλει σήμα συναγερμού λόγω αεροπειρατείας. Αξίζει, ακόμα, να σημειωθεί ότι τα δύο αεροσκάφη ανήκαν σε διαφορετικές ρωσικές εταιρίες.

Ο Πούτιν διέταξε έρευνα για τη συντριβή των 2 ρωσικών αεροσκαφών

Τη διεξαγωγή έρευνας για τη συντριβή δύο επιβατικών αεροσκαφών μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών διέταξε ο πρόεδρος της Ρωσίας, κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, αφού αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί σε εφαρμογή στα ρωσικά αεροδρόμια.

Τα στοιχεία των ρωσικών αρχών, δηλώνουν ότι στα αεροσκάφη δεν επέβαιναν ξένοι, αλλά μόνο Ρώσοι πολίτες, ενώ παρά το γεγονός ότι τα δύο αεροσκάφη απογειώθηκαν με διαφορά 45 λεπτών, εξαφανίστηκαν από τα ραντάρ, με διαφορά μόλις 3 λεπτών”.

Τα πληρώματα δεν είχαν αναφέρει βλάβες ή κατάσταση αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης, ενώ περαιτέρω διερεύνηση των συνθηκών των δύο δυστυχημάτων, αναμένεται από την επεξεργασία των δύο “μαύρων κουτιών”.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια της συντριβής των αεροσκαφών, αλλά ο πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε ότι οι αρχές θα ερευνήσουν την περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας. Τέλος, εκφράζονται ανησυχίες ότι οι Τσετσένοι αυτονομιστές ενδέχεται να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Ρωσία πριν από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής στην Τσετσενία, οι οποίες γίνονται για την ανάδειξη νέου προέδρου μετά τη δολοφονία του Αχμάντ Καντίροφ από βομβιστική επίθεση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024