Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝέα αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη Μόσχα

Νέα αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη Μόσχα

Μετά και την χθεσινή βομβιστική επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 10 άτομα, την δεύτερη σημαντική τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία την τελευταία εβδομάδα, η Ρωσική Κυβέρνηση οδηγήθηκε στην λήψη νέων […]

Μετά και την χθεσινή βομβιστική επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 10 άτομα, την δεύτερη σημαντική τρομοκρατική<...> επίθεση στη Ρωσία την τελευταία εβδομάδα, η Ρωσική Κυβέρνηση οδηγήθηκε στην λήψη νέων μέτρων ασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα αυξήθηκαν οι περιπολίες αστυνομικών στους δρόμους της Μόσχας, ιδιαίτερα σε πολυσύχναστες περιοχές, όπως οι σιδηροδρομικοί σταθμοί και τα αεροδρόμια.

Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι μια γυναίκα πλησίασε χθες τον σταθμό της Μόσχας όπου έγινε η επίθεση, αλλά γύρισε πίσω όταν είδε πως αστυνομικοί έψαχναν τις τσάντες των επιβατών και έτσι αυτοανατινάχθηκε έξω απ` το σταθμό.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος, κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι “οι βομβιστικές επιθέσεις εναντίον των δύο επιβατικών αεροπλάνων αποδεικνύουν ότι οι Τσετσένοι αυτονομιστές διατηρούν σχέσεις με διεθνή τρομοκρατικά δίκτυα, μιας και η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις διατηρεί σχέσεις με την Αλ Κάιντα”.

Η ανησυχία των ΗΠΑ

O εκπρόσωπος του state Department κ. Ρίτσαρντ Μπάουτσερ τόνισε την ανησυχία των ΗΠΑ δηλώνοντας ότι “η Ουάσινγκτον συνεχίζει να παρακολουθεί από πολύ κοντά την υπόθεση της διπλής αεροπορικής καταστροφής στις 24 Αυγούστου στη Ρωσία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 90 άνθρωποι και ήταν το αποτέλεσμα τρομοκρατικών πράξεων σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024