Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΠρωτοσέλιδο στην Ευρώπη ο ελληνικός τουρισμός

Πρωτοσέλιδο στην Ευρώπη ο ελληνικός τουρισμός

«Οι τουρίστες στην γραμμή του πυρός καθώς αντι-νατοϊκοί βομβιστές στοχεύουν το Athenaeum Inter-Continental» αναφέρει στον υπέρτιτλο του κεντρικού θέματός της η ευρωπαϊκή τουριστική εφημερίδα TTG Europa, για να συμπληρώσει στον […]

«Οι τουρίστες στην γραμμή του πυρός καθώς αντι-νατοϊκοί βομβιστές στοχεύουν το Athenaeum Inter-Continental» αναφέρει στον υπέρτιτλο του κεντρικού θέματός της η ευρωπαϊκή τουριστική εφημερίδα TTG Europa, για να συμπληρώσει στον κεντρικό της τίτλο ότι «Η Ελλάδα περιμένει πτώση από έκρηξη σε ξενοδοχείο», θίγοντας έτσι την ασφάλεια<.> της χώρας μας.
Το δημοσίευμα δίνει μεγάλη έμφαση στη βομβιστική ενέργεια στο ξενοδοχείο Inter-Continental αναφέροντας μάλιστα ότι ο νεκρός ήταν υπάλληλος του ξενοδοχείου(!) και στην εκκένωση ξενοδοχείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης από τηλεφωνήματα-φάρσα, καθώς και σε ακυρώσεις που αναμένονται για τη φετινή τουριστική χρονιά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ο δημοσίευμα, η Ελλάδα αναμένεται να χάσει συνάλλαγμα 1,5 έως 3 δισ. δολάρια εξαιτίας της κρίσης, οι αντι-νατοϊκές διαδηλώσεις στην Κέρκυρα οδήγησαν σε ακυρώσεις από Ιταλούς τουριστικούς πράκτορες και οι κρουαζιέρες άλλαξαν τα δρομολόγιά τους για να αποφύγουν την Ελλάδα, ενώ οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής και της Πιερίας δηλώνουν ακυρώσεις μέχρι και 30%.
Σε δήλωση του κ. Γιώργου Πανάγου από την Inchcape Cruise Services οι κρουαζιέρες μπορούν να μειωθούν μέχρι και 50% φέτος.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας, η οποία εκδίδεται στη Μεγάλη Βρετανία, συνεχίζει με δηλώσεις από το γραφείο Arpaca Viaggi στην Ιταλία ότι οι πελάτες τους δεν βλέπουν καν τις ελληνικές μπροσούρες, και το τον αντιπρόεδρο των αυστριακών τουριστικών πρακτόρων (OVT) ότι σχεδόν όλες οι κρατήσεις στη Βόρειο Ελλάδα έχουν ακυρωθεί.
Μόλις στο τέλος του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος αναφέρεται η άλλη άποψη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ένωσης των Ευρωπαίων Tour Operators (ETOA), Tom Jenkins, που αναφέρει ότι η απειλή για τους τουρίστες είναι ασήμαντη, και του γενικού γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων (UFTAA), Birger Backman, ο οποίος αναφέρει ότι πρέπει να κάνουμε διαχωρισμό μεταξύ των τρομοκρατικών ενεργειών που απευθύνονται ειδικά σε τουρίστες και άλλων επιθέσεων.
Τέλος η εφημερίδα σε άλλο δημοσίευμά της αναφέρει την αλλαγή των δρομολογίων της Costa Crociere η οποία αποφεύγει την Αδριατική προς όφελος των ελληνικών νησιών, ενώ στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, αλλάζει κάποια Ελληνικά λιμάνια με κάποια άλλα όπως της Κέρκυρας και της Αθήνας με αυτά της Σαντορίνης, Μυκόνου και Ρόδου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024