Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΑγροτουρισμός – το νέο τουριστικό προϊόν

Αγροτουρισμός – το νέο τουριστικό προϊόν

“Αγροτουρισμός – το νέο τουριστικό προϊόν” ήταν το θέμα της εκδήλωσης, που οργάνωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της “Αγροτουριστική Α.Ε. – Εναλλακτική Τουριστική Ανάπτυξη”

“Αγροτουρισμός – το νέο τουριστικό προϊόν” ήταν το θέμα της εκδήλωσης, που οργάνωσε<...> η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της “Αγροτουριστική Α.Ε. – Εναλλακτική Τουριστική Ανάπτυξη” κ. Μπριγκίττα Παπασταύρου, την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Ε.Ο.Τ., υπό την αιγίδα του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

“Ο αγροτουρισμός”, επισήμανε στην ομιλία της η κ. Παπασταύρου “ανταποκρίνεται ιδανικά στην ανάγκη αναζήτησης νέων κατευθύνσεων για την αναβάθμιση του τουρισμού μας και νέων διεξόδων για την εθνική μας ανάπτυξη. Είναι η δυναμική απάντηση στον κορεσμό του μαζικού τουρισμού, στην άγονη αυτή πεπατημένη, που έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος”.

Αναλύοντας τα πλεονεκτήματα του αγροτουρισμού, η πρόεδρος της “Αγροτουριστικής” υπογράμμισε ακόμα ότι “αποτελεί ένα μοντέλο ολιστικής ανάπτυξης – αναζωογόνησης της υπαίθρου και των περιφερειακών περιοχών της χώρας. Γεφυρώνει τον λαϊκό τεχνίτη και τον ντόπιο παραγωγό με τον σύγχρονο επενδυτή. Διασφαλίζει τη σύζευξη της οικονομικής ανάπτυξης με τη φυσική ομορφιά και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Δημιουργεί πρόσθετο εισόδημα για τον αγρότη και γενικότερα για τις τοπικές κοινωνίες, επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο και συγκρατώντας τον πληθυσμό στην ύπαιθρο”. Και προσθέτει, ακόμα ότι “αποτελεί μοχλό ανάδειξης και ανάπτυξης της ¨άλλης Ελλάδας¨, που χρόνια τώρα βιώνει την υπο – ανάπτυξη, τις περιφερειακές ανισότητες, την ερήμωση…”.

Τέλος, η κ. Παπασταύρου σημείωσε ότι ο αγροτουρισμός είναι το διαφορετικό, το ξεχωριστό, που όλοι αναζητούμε, στην εποχή αυτή της γενικευμένης μαζικοποίησης, του απρόσωπου τουρισμού και της απρόσωπης ζωής. Ταυτόχρονα, αποτελεί και ¨οδηγό¨ για να ανακαλύψουμε και να αναδείξουμε, όχι μόνο προς τους ξένους, αλλά και προς τους συμπατριώτες μας, την άγνωστη Ελλάδα. Την απάτητη, άθικτη, αναξιοποίητη Ελλάδα και τις ζωντανές δυνάμεις της”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024