Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνεχίζει να πλήττεται ο τουρισμός της Ινδονησίας από τρομοκρατία και ταξιδιωτικές οδηγίες

Συνεχίζει να πλήττεται ο τουρισμός της Ινδονησίας από τρομοκρατία και ταξιδιωτικές οδηγίες

Aλλο ένα πλήγμα για τον τουρισμό της Ινδονησίας, που προσπαθεί να ανακάμψει από τις βομβιστικές ενέργειες στο Μπαλί και στη Τζακάρτα, ήταν η χθεσινή βομβιστική επίθεση αυτή τη φορά έξω […]

Aλλο ένα πλήγμα για τον τουρισμό της Ινδονησίας, που προσπαθεί να ανακάμψει από τις βομβιστικές ενέργειες στο<...> Μπαλί και στη Τζακάρτα, ήταν η χθεσινή βομβιστική επίθεση αυτή τη φορά έξω από την πρεσβεία της Αυστραλίας στη Τζακάρτα.

Μετά από αυτό το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας αντέδρασε άμεσα εκδίδοντας ταξιδιωτική οδηγία με την οποία συμβουλεύει τους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν τα άσκοπα ταξίδια στην Ινδονησία, ενώ παροτρύνει, όσους βρίσκονται ήδη εκεί να σκεφτούν σοβαρά την αναχώρηση τους, καθώς έχουν πληροφορίες ότι οι τρομοκράτες στην περιοχή προγραμματίζουν και άλλα χτυπήματα σε πολυσύχναστα τουριστικά μέρη.

Όσον αφορά τη χτεσινή βομβιστική επίθεση ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ δήλωσε ότι “ενδέχεται να στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, στο σύνολό τους Ινδονήσιους”. Ενώ πρόσθεσε ότι “στο παρόν στάδιο δεν γνωρίζουμε ποιος είναι υπεύθυνος για την έκρηξη. Φυσικά, οι υποψίες μας στρέφονται στη Τζεμάα Ισλαμίγια, αναφερόμενος στην οργάνωση που έχει δεσμούς με την Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Νωρίτερα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Ινδονησίας είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 8 νεκρούς και 168 τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και μία Ελληνίδα υπάλληλος της ελληνικής πρεσβείας που τραυματίστηκε ελαφρά όταν τα τζάμια της πρεσβείας έσπασαν από το ωστικό κύμα της έκρηξης.

Τέλος, την επίθεση στη Τζακάρτα καταδίκασαν τόσο η ολλανδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. κ. Χαβιέρ Σολάνα, όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γαλλία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024