Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΚερδοφόρα επιχείρηση πολλών δισ. δολαρίων ο αθλητικός τουρισμός

Κερδοφόρα επιχείρηση πολλών δισ. δολαρίων ο αθλητικός τουρισμός

Ο αθλητικός τουρισμός καταλαμβάνει μια κύρια θέση στην στρατηγική των χωρών στην προσέλκυση αθλητικών γεγονότων όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες ή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

Ο αθλητικός τουρισμός καταλαμβάνει μια κύρια θέση στην στρατηγική των χωρών στην προσέλκυση αθλητικών γεγονότων<...> όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες ή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Έτσι η Αυστραλία διέθεσε 1,7 δισ. δολάρια της κυβέρνησης για τους Ολυμπιακούς το 2000 και σαν ανταμοιβή κέρδισε για τα επόμενα 10 χρόνια έναν τεράστιο αριθμό τουριστών, που επισκέφτηκαν την χώρα. Μάλιστα, η διοργάνωση των Ολυμπιακών οδηγεί μία χώρα και σε περαιτέρω βελτιώσεις των υποδομών της, όπως για παράδειγμα του συστήματος μεταφορών, και κυρίως των αερομεταφορών, αλλά και στον καθαρισμό της πόλης.

Ο αθλητικός τουρισμός παθιάζει και προσελκύει πολύ κόσμο, είναι πολυέξοδος, αλλά προσφέρει και μοναδικές, αξέχαστες εμπειρίες όχι μόνο στους θεατές των εκδηλώσεων αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες. Το άμεσο όφελος για έναν τόπο, που διοργανώνει αγώνες φαίνεται γρήγορα και είναι σε μετρητά, ενώ το έμμεσο όφελος, που είναι και μεγαλύτερο, φαίνεται μετά από αρκετά χρόνια, αφού όλο και περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή. Ο αθλητικός τουρισμός είναι ένα εργαλείο, το οποίο αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να αποφέρει μεγάλα κέρδη, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ακόμη και να συνεισφέρει στην πολιτιστική κουλτούρα των ανθρώπων.

Αυτές οι ιδέες όπως και πολλά άλλα ζητήματα του αθλητικού τουρισμού αναλύονται στο βιβλίο “The Business of Sport Tourism”, που κυκλοφόρησε πρόσφατα και με λεπτομέρεια αναλύει τον αθλητικό τουρισμό από την πλευρά της επιχειρηματικότητας, τονίζοντας ότι ο αθλητικός τουρισμός είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση πολλών δισ. δολαρίων, που προσφέρει πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλους ανεξαιρέτως τους παράγοντες, που συμμετέχουν στην πραγματοποίηση των μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων.

“Ανακαλύψτε, λοιπόν, πως μπορείτε και εσείς να επωφεληθείτε… καθώς η επένδυση στον τομέα του αθλητικού τουρισμού μπορεί να αποφέρει τεράστια κέρδη, προτείνει ο συγγραφέας του βιβλίου Chris Barnes.

Μέχρι το 2011 τα έσοδα από τα ταξίδια και τον τουρισμό αναμένεται να αποτελούν το 10% του Παγκόσμιου Εγχώριου Προϊόντος, σύμφωνα με την νέα έρευνα του SPORTBUSINESS GROUP, που είναι και ο εκδοτικός οίκος του βιβλίου. Οι οικονομίες των πόλεων, των περιοχών, ακόμη και των χωρών σε όλο τον κόσμο δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αθλητικά δρώμενα και πολλές φορές επιδιώκουν να γίνονται οι επίσημοι υποστηρικτές τους, καθώς τα έσοδα για μία πόλη, που διοργανώνει μια αθλητική εκδήλωση (ποδοσφαίρου, ράγκπι, κρίκετ, σκι, κ.α.) είναι τεράστια και απορρέουν από τα χιλιάδες άτομα, που παρακολουθούν τις εκδηλώσεις. Σε πολλές μάλιστα χώρες, μέχρι και το 25% των εσόδων του τουριστικού κλάδου προέρχεται από τον αθλητικό τουρισμό.

Το “The Business of Sport Tourism” είναι ο απόλυτος οδηγός σας για την μελέτη του αθλητικού τουρισμού, ο οποίος αναπτύσσεται σήμερα ραγδαία. Συγκεκριμένα, αναφορά γίνεται στα ακόλουθα θέματα:

  • Στις διαστάσεις της αθλητικής τουριστικής βιομηχανίας
  • Στα οφέλη της διοργάνωσης ενός αθλητικού γεγονότος
  • Ανάδειξη των περιοχών παγκοσμίως, που ωφελήθηκαν από τον αθλητικό τουρισμό
  • Ανάδειξη των σημαντικότερων αγορών και των καλύτερων διοργανώσεων, καθώς και των επιτυχημένων στρατηγικών, που ακολουθήθηκαν
  • Ανάλυση των επιτυχημένων και μη στρατηγικών στον τομέα του αθλητικού τουρισμού
  • Προβλέψεις για την μελλοντική κίνηση της αθλητικής τουριστικής βιομηχανίας

Το βιβλίο “The Business of Sport Tourism” είναι μια μελέτη, για την ολοκλήρωση της οποίας εργάστηκαν και πρόσφεραν την βοήθεια τους όλοι οι ειδικοί του χώρου, καθώς και όλες οι εξέχουσες μορφές του αθλητικού τουρισμού.

Το TravelDailyNews εξασφάλισε τη δυνατότητα αγοράς του πολύτιμου αυτού εργαλείου για τους αναγνώστες του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024