Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝα σταματήσει η βοήθεια και ο τουρισμός προς τις Μαλδίβες

Να σταματήσει η βοήθεια και ο τουρισμός προς τις Μαλδίβες

Καλώντας το δικτατορικό κράτος των Μαλδίβων να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενος, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αντιπροσωπεύουν όλες τις πολιτικές θέσεις, και 455 εκατ. ανθρώπους από 25 χώρες, δήλωσαν […]

Καλώντας το δικτατορικό κράτος των Μαλδίβων να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενος, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου<...> που αντιπροσωπεύουν όλες τις πολιτικές θέσεις, και 455 εκατ. ανθρώπους από 25 χώρες, δήλωσαν ότι θεωρούν απαράδεκτο να συνεχίζεται η οικονομική βοήθεια και η εισροή συναλλάγματος μέσω του τουρισμού στις Μαλδίβες, που επί 25 χρόνια έχουν δικτατορία.

Όλα τα Ευρωπαϊκά κόμματα καλούν τον πρόεδρο Maumoon Abdul Gayoom των Μαλδίβων να απελευθερώσει τους περίπου 80 ανθρώπους που κρατά φυλακισμένους για πολιτικούς λόγους και δεν τους επιτρέπει ούτε καν να έχουν νομική εκπροσώπηση. Πολλά μάλιστα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τα άτομα αυτά βασανίζονται πολύ συχνά.

“Μετά από ένα μήνα αναταραχών στη χώρα, η ΕΕ δεν πρέπει να περιμένει άλλο, αλλά πρέπει να μπλοκάρει όλες τις επιχορηγήσεις προς τις Μαλδίβες που φθάνουν τα 2 εκατ. ευρώ, και να απαγορεύσει την είσοδο των μελών της κυβέρνησης στις χώρες μέλη της”, δηλώνουν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι τιμές των δωματίων στις Μαλδίβες συχνά κοστίζουν πάνω από 200 φορές από το διαθέσιμο ποσό που έχει ο μέσος κάτοικος για να επιβιώσει, ενώ τα χρήματα από τον τουρισμό παραμένουν στα χέρια του ηγέτη Maumoon Abdul Gayoom και δεν φθάνουν ποτέ στον λαό, σύμφωνα με τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.

“Είναι δική μας ευθύνη να βοηθήσουμε τον αναπτυσσόμενο κόσμο να βελτιώσει την διαβίωση του μέσω της τουριστικής βιομηχανίας. Δεν μπορούμε, όμως, να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε έναν δικτάτορα που κρατά όλα θα κέρδη από τον τουρισμό και τα διοχετεύει σε προσωπικούς του λογαριασμούς στο εξωτερικό”, συνεχίζει η ανακοίνωση των μελών του Ευρωκοινοβουλίου.

“Οδηγίες για τον τουρισμό σε εξωτικά μέρη όπως αυτό, ή η Burma, ή η Κούβα είναι συχνά καθυστερημένες. Ο μαζικός τουρισμός δεν αφήνει συχνά κανένα όφελος στον ντόπιο πληθυσμό. Απλά δεν είναι σωστό για τις τουριστικές επιχειρήσεις να κάνουν συμφωνίες με δικτάτορες σε προορισμούς – παραδείσους και μετά να αγνοούν την κριτική λες και οι όροι διαβίωσης δεν τους αφορούν. Τους αφορούν. Όπως και έχουμε το δίκαιο εμπόριο, απαιτούμε τώρα και το δίκαιο τουρισμό, τονίζουν τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024