Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΑπαράδεκτο το έγγραφο για την άδεια λειτουργίας κολυμβητικής δεξαμενής των ξενοδοχείων

Απαράδεκτο το έγγραφο για την άδεια λειτουργίας κολυμβητικής δεξαμενής των ξενοδοχείων

Με μεγάλη έκπληξη, την οποία διαδέχθηκε η δυσφορία και η αγανάκτηση, η Ένωση Ξενοδόχων της Κω έλαβε γνώση του με αριθμ. 4035/11-8-2004 εγγράφου του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Δ/νση Περιφερειακής Πολιτικής, με το οποίο ζητείται να ληφθούν μέτρα προκειμένου να επιβληθούν βαρύτατες κυρώσεις στα ξενοδοχεία που λειτουργούν χωρίς την άδεια λειτουργίας κολυμβητικής…

Με μεγάλη έκπληξη, την οποία διαδέχθηκε η δυσφορία και η αγανάκτηση, η Ένωση Ξενοδόχων της Κω έλαβε γνώση του με<...> αριθμ. 4035/11-8-2004 εγγράφου του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Δ/νση Περιφερειακής Πολιτικής, με το οποίο ζητείται να ληφθούν μέτρα προκειμένου να επιβληθούν βαρύτατες κυρώσεις στα ξενοδοχεία που λειτουργούν χωρίς την άδεια λειτουργίας κολυμβητικής δεξαμενής.

“Με το έγγραφο αυτό”, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης “αποδεικνύεται ότι δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι έως σήμερα εκκλήσεις και προτάσεις μας, σχετικά με την λύση του προβλήματος και επίσης ότι οι συντάξαντες το έγγραφο είναι εντελώς ξένοι με τα δεδομένα του ελληνικού τουρισμού”.

Κατά την Ένωση Ξενοδόχων της Κω “πέρα από το γεγονός ότι είναι χιλιάδες τα ξενοδοχεία που λειτουργούν χωρίς αυτήν την άδεια, γεγονός που καθιστά την εφαρμογή των οδηγιών ταφόπλακα για τον ελληνικό τουρισμό, πέρα από το γεγονός ότι η ισχύουσα νομοθεσία είναι προ 30 ετών και δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή πραγματικότητα, πέρα από το γεγονός ότι υπάρχει ήδη και πλέον της 30ετίας μια διαμορφωμένη κατάσταση ως προς την χωροθέτηση των κολυμβητικών δεξαμενών, θα ήταν φρόνιμο, προτού εκδοθεί το έγγραφο να διαπιστωθεί πρώτα ότι η ευθύνη μη αδειοδότησης δεν είναι των επιχειρηματιών, αλλά του υπουργείου Υγείας και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, που αδυνατούν να προβούν στους ελέγχους που ο νόμος ορίζει προκειμένου να δοθούν άδειες”.

Επίσης, η Ένωση στη σχετική ανακοίνωση της επισημαίνει ότι “το υπουργείο θα έπρεπε ήδη να γνωρίζει ότι το θέμα αυτό δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του, αλλά στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας και επίσης ότι οι ξενοδόχοι έχουν επανειλημμένα υποβάλει φακέλους προκειμένου να ελεγχθούν, αλλά αυτοί επεστράφησαν από τις Νομαρχίες πίσω”.

Ενώ προσθέτει ακόμα ότι η παντελής έλλειψη γνώσεως του αντικειμένου δεν αποτελεί δικαιολογία για λάθη. Ο ελληνικός τουρισμός δεν χρειάζεται να υποστεί για άλλη μια φορά πειραματισμούς από καρεκλοκένταυρους γραφειοκράτες που δεν έχουν καμία επαφή με την ελληνική πραγματικότητα”.

Καταληκτικά η Ένωση Ξενοδόχων της Κω προτείνει “την άμεση επαφή της ηγεσίας της ΠΟΞ, Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, με την ηγεσία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και την επιβολή ανάκλησης του εγγράφου, θεωρώντας ως απαράδεκτο το έγγραφο, ξένο προς την ελληνική πραγματικότητα και κάκιστη αρχή άσκησης τουριστικής πολιτικής από πλευράς του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης”, ενώ σημειώνει ότι “η αντίδραση των ξενοδόχων θα πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024