Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΥπεγράφη πρωτόκολλο και μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Συρίας και Ελλάδας

Υπεγράφη πρωτόκολλο και μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Συρίας και Ελλάδας

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του στη Συρία, την οποία πραγματοποίησε ύστερα από πρόσκληση, που του απηύθυνε ο ομόλογός του Υπουργός Τουρισμού της Συρίας Dr. Saadallah Agha Al […]

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του στη Συρία, την οποία πραγματοποίησε ύστερα από πρόσκληση, που<...> του απηύθυνε ο ομόλογός του Υπουργός Τουρισμού της Συρίας Dr. Saadallah Agha Al Kalaa, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συνπροήδρευσε της Δεύτερης Μεικτής Ελληνοσυριακής Επιτροπής για τον τουρισμό, στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπείες ανωτάτων στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων των δύο Υπουργείων και υπέγραψε πρωτόκολλο και μνημόνιο συνεργασίας, με τα οποία εξειδικεύονται οι τομείς, όπου θα αναπτυχθούν συγκεκριμένες δράσεις στο αμέσως προσεχές μέλλον.

Οι δράσεις αυτές αφορούν τρεις βασικούς τομείς:

  • Προώθηση και προβολή,
  • Κατάρτιση και εκπαίδευση.
  • Σχεδιασμός και προγραμματισμός της τουριστικής ανάπτυξης.

Στους τρεις αυτούς τομείς η ελληνική πλευρά θα προσφέρει την τεχνογνωσία στη συριακή, συμβάλλοντας στη νέα στρατηγική για τον τουρισμό της Συρίας, που σηματοδοτεί το νέο άνοιγμα της χώρας αυτής προς τις διεθνείς οικονομικές αγορές.

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε παράλληλα συναντήσεις με τον Πρόεδρο της χώρας κ. Bashar Al Assad, τον Πρωθυπουργό κ. Otri, και τον Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής κ. Ιγνάτιο.

Στη χθεσινή συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας, με τον Πρόεδρο της Συρίας Assad, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις τουριστικές, οικονομικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών αλλά και ειδικότερα θέματα, που αφορούν στη Μέση Ανατολή.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Η αποστολή μας στη Συρία έκλεισε με τη συνάντηση, που είχα πριν από λίγο με τον Πρόεδρο της χώρας, μια συνάντηση ιδιαίτερα σημαντική, χρήσιμη και επωφελή. Ιδιαίτερη έμφαση, όπως ήταν φυσικό, δόθηκε στον τομέα του τουρισμού, έναν τομέα όπου η Συρία και η Ελλάδα, πρόκειται να εγκαινιάσουν μια καινούργια εποχή συνεργασίας, ανταλλαγής εμπειριών, γνώσεων και πρωτοβουλιών, με απώτερο στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας μας και βεβαίως την προώθηση των τουριστικών προϊόντων των δύο χωρών. Η συζήτηση κάλυψε ένα πολύ μεγάλο μέρος θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος ανάμεσα στις δύο Κυβερνήσεις και τις δύο χώρες. Είμαι βέβαιος, ότι όλα αυτά συντελούν στην καλύτερη κατανόηση των μεγάλων ζητημάτων, που απασχολούν την περιοχή και που έχουν να κάνουν με ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για τον κόσμο και τη Μέση Ανατολή.”

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Τουρισμού της Συρίας τόνισε: “Είχαμε πολύ χρήσιμες συνομιλίες με τον Έλληνα Υπουργό όλες αυτές τις ημέρες της επίσκεψής του. Υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας και στοχεύουμε στο να ενισχύσουμε τις σχέσεις Ελλάδος και Συρίας στον τουριστικό τομέα. Είχα επίσης την ευκαιρία, να συγχαρώ μέσω του κ. Αβραμόπουλου όλους τους έλληνες, για την ομολογουμένως επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών της Αθήνας, τα κέρδη από τους οποίους είμαι βέβαιος, ότι θα φανούν σύντομα.”

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε προχθές στη Δαμασκό συνομιλίες και με τον Πρωθυπουργό της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας κ. Mohammad Naji Otri, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της τουριστικής, οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Συρία ο κ. Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον Υπουργό και τον υφυπουργό Τουρισμού της χώρας, επισκέφθηκε την αρχαιολογική περιοχή της Παλμύρας, τον σημαντικότερο τουριστικό προορισμό της Συρίας, τα σημαντικότερα ορθόδοξα μοναστήρια στις πόλεις Seidnaya και Mualoula, ενώ συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής κ. Ιγνάτιο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την δραστηριότητα του Πατριαρχείου και για την προνομιακή θέση που κατέχει στη Συρία.

Ο κ. Αβραμόπουλος συνοδευόταν στην αποστολή του στη Συρία από τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, κ. Χάρη Κοκκώση τον Πρόεδρο του ΟΤΕΚ κ. Κώστα Κραβαρίτη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024