Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕιδική επιτροπή θα αναλάβει τον έλεγχο των πολεοδομικών παρανομιών στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα

Ειδική επιτροπή θα αναλάβει τον έλεγχο των πολεοδομικών παρανομιών στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα

Το θέμα των πολεοδομικών παρανομιών στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της χώρας φαίνεται ότι απασχολεί σοβαρά τόσο το υπουργείο, όσο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς χρήζει άμεσης επίλυσης, για την επιβίωση […]

Το θέμα των πολεοδομικών παρανομιών στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της χώρας φαίνεται ότι απασχολεί σοβαρά τόσο το υπουργείο, όσο και όλους<...> τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς χρήζει άμεσης επίλυσης, για την επιβίωση των συγκροτημάτων σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αν. Λιάσκος γνωστοποίησε σε όλους τους ενδιαφερόμενους, κατά την διάρκεια εκδήλωσης της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ότι “θα προσεγγιστεί με την δέουσα προσοχή και από ειδική επιτροπή το θέμα των πολεοδομικών εκκρεμοτήτων για ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την χώρα”. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη η επιτροπή αυτή έχει συγκροτηθεί και η Δωδεκάνησος θα είναι από τις πρώτες περιοχές της χώρας, που θα αποτελέσει αντικείμενο των αρμοδιοτήτων της, σύμφωνα με άρθρο της “Ροδιακής”.

Όπως άλλωστε έχει υποσχεθεί ο ίδιος ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αβραμόπουλος στο νομάρχη κ. Μαχαιρίδη, κατά την πρόσφατη περιοδεία του στα νησιά του Βορείου συγκροτήματος, “θα καταβληθεί προσπάθεια για την νομοθετική τακτοποίηση του θέματος μέχρι τέλος του χρόνου, με αντικειμενικό σκοπό να ξεκινήσει η νέα περίοδος χωρίς εκκρεμότητες και συναφή προβλήματα”. Είναι επίσης γνωστό, ότι στην διάρκεια των τελευταίων μηνών υπάρχουν συνεχείς διαβουλεύσεις υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Τουριστικής Ανάπτυξης για το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι σχετικές μάλιστα νομοθετικές ρυθμίσεις αναμένεται να προωθηθούν και από τα δύο υπουργεία.

Μετά και την προχθεσινή επίσημη ανακοίνωση του υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Λιάσκου, οι εξελίξεις αναμένονται στη Ρόδο και την Κω, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού κλάδου, ευελπιστούν βάσιμα ότι θα βρεθούν λύσεις για μια σειρά θέματα και προβλήματα, παρά το γεγονός ότι από πλευράς υπουργείου δεν έχει ξεκαθαριστεί μέχρι ποιο βαθμό θα φθάσει η παρέμβαση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024