Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΔιακόπτεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ν. Λακωνίας με τα Κύθηρα

Διακόπτεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ν. Λακωνίας με τα Κύθηρα

Εξαιρετικά τραγικές συνέπειες έχει δημιουργήσει η πρόσφατη πώληση του πλοίου “Νήσος Κύθηρα” της εταιρίας “ΒΟΙΑΙ Α.Ν.Ε.”, το οποίο συνέδεε ακτοπλοϊκώς το Ν. Λακωνίας με τα Κύθηρα. Η συγκεκριμένη εταιρία εκτελούσε την ακτοπλοϊκή γραμμή Νεάπολης (Βοιών) Λακωνίας με τα Κύθηρα, σε καθημερινή βάση με…

Εξαιρετικά τραγικές συνέπειες έχει δημιουργήσει η πρόσφατη πώληση του πλοίου “Νήσος Κύθηρα” της εταιρίας “ΒΟΙΑΙ Α.Ν.Ε.”, το οποίο συνέδεε<...> ακτοπλοϊκώς το Ν. Λακωνίας με τα Κύθηρα. Η συγκεκριμένη εταιρία εκτελούσε την ακτοπλοϊκή γραμμή Νεάπολης (Βοιών) Λακωνίας με τα Κύθηρα, σε καθημερινή βάση με πυκνά δρομολόγια ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Ήδη η αιφνίδια διακοπή αυτή της σύνδεσης έχει αρχίσει να γεννά ένα ιδιαίτερα απρόβλεπτο και αρνητικό κλίμα στην ευρύτερη περιοχή. Τα Κύθηρα μένουν πλέον αποκομμένα από την υπόλοιπη Ελλάδα με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα στην τροφοδότηση τους.

Ο Ν. Λακωνίας έχασε μεγάλο αριθμό επισκεπτών οι οποίοι στήριζαν σε καθημερινή βάση την οικονομική και τουριστική πρόοδο του. Η τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του Ν. Λακωνίας και των Κυθήρων είναι απόλυτα συνυφασμένη με την προαναφερθείσα ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Τα πρώτα αρνητικά σημάδια στον τουριστικό τομέα είναι εμφανή, μετά την ομαδική ακύρωση κρατήσεων, από τουριστικά γραφεία, σε αμφότερους τους προορισμούς, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ν. Λακωνίας κ. Δημ. Πολλάλης, ενώ τόνισε ότι η ένωση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις των γεγονότων, και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει όλους τους αρμόδιους φορείς του Ν. Λακωνίας. Τέλος, η ένωση θα επέμβει δυναμικά με κινητοποιήσεις, εάν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα ούτως ώστε να επιλυθεί άμεσα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024