Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠράσινο φως για την προώθηση επενδύσεων στην ΠΟΤΑ της Μεσσηνίας

Πράσινο φως για την προώθηση επενδύσεων στην ΠΟΤΑ της Μεσσηνίας

Με ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, ολοκληρώθηκε το θεσμικό πλαίσιο και διεκπεραιώθηκαν όλες οι αποφάσεις που εκκρεμούσαν, για την απεμπλοκή και προώθηση της επένδυσης που αφορά στην […]

Με ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, ολοκληρώθηκε το θεσμικό πλαίσιο και διεκπεραιώθηκαν όλες<...> οι αποφάσεις που εκκρεμούσαν, για την απεμπλοκή και προώθηση της επένδυσης που αφορά στην Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Επένδυσης (ΠΟΤΑ) στη Μεσσηνία.

Οι διαδικασίες για την επένδυση, που είχαν αρχίσει από το 1997, δεν είχαν ολοκληρωθεί λόγω εκκρεμοτήτων που υπήρχαν στην έκδοση των αναγκαίων αποφάσεων από συναρμόδια υπουργεία. Με παρεμβάσεις, όμως που έγιναν, ξεπεράσθηκαν όλα τα εμπόδια και άναψε το πράσινο φως για την υλοποίηση της επένδυσης, που έχει πιλοτικό χαρακτήρα, προκειμένου να υπάρξουν στο μέλλον ανάλογες εφαρμογές και για άλλες περιοχές της χώρας.

Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά στη δημιουργία έργων ειδικής και γενικής τουριστικής υποδομής (ξενοδοχεία, εγκαταστάσεις για θεματικές ενότητες τουρισμού, μαγαζιά κ.λ.π.) εναρμονισμένες με το φυσικό περιβάλλον, σε έκταση 3.000 περίπου στρεμμάτων στην Μεσσηνία, σε περιοχή που περικλείεται από τους Δήμους Πύλου, Νέστορος και Γαργαλιάνων.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογες επενδύσεις έχουν γίνει και στην γειτονική Τουρκία με πολύ μεγάλη επιτυχία, όπως είναι η περιοχή Lara.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024