Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑυξάνεται ο εσωτερικός τουρισμός στο Τολό

Αυξάνεται ο εσωτερικός τουρισμός στο Τολό

Το Τολό είναι η τουριστική προέκταση του Ναυπλίου με μία μοναδική ζεστή θάλασσα και αμμώδη παραλία, ενώ τα γραφικά νησιά στον όρμο του χαρίζουν ένα μοναδικής ομορφιάς ορίζοντα στα μάτια των επισκεπτών του…

Το Τολό είναι η τουριστική προέκταση του Ναυπλίου με μία μοναδική ζεστή θάλασσα και αμμώδη παραλία, ενώ<...> τα γραφικά νησιά στον όρμο του χαρίζουν ένα μοναδικής ομορφιάς ορίζοντα στα μάτια των επισκεπτών του.

Για το Τολό, η τουριστική περίοδος που θα τελειώσει στις αρχές Νοεμβρίου, θα κλείσει, έχοντας σημειώσει αρκετά καλά ποσοστά αφίξεων. Σε αυτή την αύξηση της τουριστικής κίνησης βοήθησαν αισθητά τόσο τα προγράμματα της Ευρώπης, όσο και οι προτιμήσεις των ίδιων των Ελλήνων, καθώς κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν το Τολό.

Αξίζει να τονιστεί το γεγονός ότι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο Τολό είναι μικρές και μεσαίες, οπότε η παροχή υπηρεσιών είναι κυρίως στα χέρια των ιδιοκτητών.

Όπως μας δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών του Τολού κ. Δημήτρης Σκαλίδης “ο μεγαλύτερος αριθμός των ξενοδοχείων του Τολού έχει ενταχθεί σε αναπτυξιακά προγράμματα, με απώτερο σκοπό την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό τους, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα προσφερόμενων υπηρεσιών”. Ακόμα, μας τόνισε ότι “δεν υπάρχει ξενοδοχείο, όπου τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειας να μην έχει θεωρητική κατάρτιση μέσης ή ανώτατης εκπαίδευσης. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος, που η τουριστική κίνηση στο Τολό παραμένει σταθερά ανοδική”.

Όσον αφορά στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, η τουριστική κίνηση στο Τολό παρουσιάζει μικρή αλλαγή, καταφέρνοντας τελικώς να κρατήσει σταθερά τα περσινά στοιχεία της. Οι τουρίστες, που το επισκέφτηκαν, ήταν κυρίως πρακτορικοί από όλο τον κόσμο, καθώς και μεμονωμένοι απ` όλες τις περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδος και κυρίως από περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Σχετικά τώρα με τη διαφήμιση του Τολού, ο κ. Σκαλίδης μας πληροφόρησε ότι “γίνεται κυρίως από τον πολύ δραστήριο Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού, ο οποίος συμμετέχει σε όλες τις εκθέσεις, όπου παρουσιάζεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης καλύπτει το περίπτερο του Επιμελητηρίου Αργολίδος στη έκθεση CBR του Μονάχου. Επιθυμία του Συλλόγου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου να συμμετάσχει και σε άλλες εκθέσεις και για αυτό το λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου, μας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “θα συνδράμουμε άμεσα με έντονη παρουσία, σε κάθε πρωτοβουλία, που σκοπό θα έχει την προβολή του Τολού και ευρύτερα της Πελοποννήσου”.

Χειμερινός τουρισμός δεν υπάρχει, όμως από το Φεβρουάριο ξεκινούν οι επισκέψεις των κλασσικών γκρουπ, οπότε ορισμένα ξενοδοχεία έχουν σεζόν από αυτή την περίοδο, που διαρκεί μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου. Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι με έδρα το Τολό, τόσο τα προγράμματα διακοπών όσο και τα πολυήμερα γκρουπ, με μονοήμερες εκδρομές προγραμματίζουν επισκέψεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου
(35 χιλ.), τις Μυκήνες (35 χιλ.), τη Τίρυνθα (12χιλ), το Aργος (24 χιλ.), την Ολυμπία, το Μιστρά, την Αθήνα, τα Καλάβρυτα, τη Μονεμβασιά, τα Σπήλαια Δυρού, κ.α. Ενώ, με πολυτελή κρουαζιερόπλοια πραγματοποιούνται και μονοήμερες κρουαζιέρες στα νησιά Ύδρα, Σπέτσες, Πόρο, Αίγινα, Αγκίστρι, καθώς και στο Κανάλι Κορίνθου.

Το Τολό και ολόκληρη η κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησος, έχουν ανάγκη από έργα υποδομής για τον τουρισμό, όπως π.χ. τη λειτουργία του αεροδρομίου της Τριπόλεως για την προσγείωση charter, ώστε να καταφέρουν να προσελκύσουν περισσότερα άτομα στους τόπους τους και να διατηρήσουν την τοπική οικονομία τους σε ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς, όπως μας αναφέρει ο κ. Σκαλίδης “τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Καλαμάτας βρίσκονται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οικονομικά αρκετά οι επισκέπτες του Τολού ή γενικότερα της Πελοποννήσου”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024