Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Air Canada ελέγχει την Canadian Airlines

Η Air Canada ελέγχει την Canadian Airlines

Η Air Canada έχει κερδίσει τον έλεγχο της Canadian Airlines αλλά φαίνεται να αντιμετωπίζει εμπόδια τα οποία προέρχονται από τους νέους κανονισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση του Καναδά. Στις αρχές […]

Η Air Canada<.> έχει κερδίσει τον έλεγχο της Canadian Airlines<.> αλλά φαίνεται να αντιμετωπίζει εμπόδια τα οποία<...> προέρχονται από τους νέους κανονισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση του Καναδά.
Στις αρχές του Δεκεμβρίου η Air Canada πήρε το 50% των μετοχών της Canadian Airlines με την προσφορά που της έκανε ύψους 92 εκατ. καναδικών δολαρίων. Η Air Canada έκανε επίσης άλλη μια σημαντική συμφωνία με την AMR, τον κύριο μέτοχο της Canadian Airlines, σύμφωνα με την οποία η 'μητρική' εταιρία, η American Airlines, θα παραχωρήσει τον έλεγχο της Canadian Airlines για περίπου 60 εκατ. καναδικά δολάρια επιπλέον. Στην προηγούμενη επαφή μεταξύ των δύο εταιριών είχε ζητηθεί το ποσό του 1 δισ. καναδικών δολαρίων.
Επιπλέον όμως η America Airlines θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στην αγορά της Canadian Airlines για τα επόμενα 10 χρόνια που θα είναι σε ισχύ η συμφωνία για πτήσεις με κοινούς κωδικούς. Επίσης, η Canadian Airlines θα παραμείνει στην συμφωνία Oneworld για όσο χρονικό διάστημα συνεχίσει να υφίσταται η συμφωνία με την American Airlines. Η AMR θα συνεχίσει να διοικεί την Canadian Airlines μέσω της θυγατρικής της Sabre.
Όταν η παραπάνω συμφωνία κλείσει και οριστικά (στις 4 Ιανουαρίου) θα έχει δημιουργηθεί από αυτή την συγχώνευση η 10η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στον κόσμο με 40.000 υπαλλήλους, ετήσια έσοδα 9 δισ. καναδικά δολάρια και 238 αεροπλάνα.
Η Air Canada σκοπεύει αρχικά να κρατήσει την Canadian Airlines ως θυγατρική της εταιρία, αλλά στο κοντινό μέλλον σκοπεύει να την συγχωνεύσει ολοκληρωτικά. Μετά την συμφωνία η Air Canada θα είναι η μοναδική αεροπορική εταιρία στον κόσμο που θα λειτουργεί ανήκοντας και την συμμαχία Oneworld και στην Star Alliance.
Όμως η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί και από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία σκοπεύει να αλλάξει τους κανονισμούς της τον Φεβρουάριο. Την μέρα που η Air Canada κέρδισε τον έλεγχο της Canadian Airlines η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έδωσε εντολή στην Air Canada να "παγώσει" τις τιμές της για δύο χρόνια και αφού περάσει αυτό το χρονικό διάστημα να γίνει έλεγχος στις κινήσεις της από τη κυβέρνηση. Επίσης, ζητήθηκε από την Air Canada να πυκνώσει το δίκτυο της στις εσωτερικές πτήσεις ακόμα και αν αυτές δεν είναι επικερδής, για να μην επιτραπεί σε ξένες εταιρίες να καλύψουν το κενό. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ο διευθύνων σύμβουλος της Air Canada κ. Robert Milton ανέφερε ότι αν η κυβέρνηση θέσει πολλούς όρους για να επιτρέψει την συμφωνία με την Canadian Airlines, τότε η εταιρία του θα αποτραβηχτεί και θα αφήσει την Canadian Airlines να χρεοκοπήσει.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024