Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΑυστηρότερα μέτρα για το περιβάλλον θα θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Αυστηρότερα μέτρα για το περιβάλλον θα θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, απειλεί ότι θα θεσπίσει αυστηρότερα μέτρα για το περιβάλλον και συγκεκριμένα θα κάνει πιο αυστηρές τις προδιαγραφές για την αεροπορία αν τα διεθνή μέτρα συνεχίσουν να […]

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ<.>, απειλεί ότι θα θεσπίσει αυστηρότερα μέτρα για το περιβάλλον<...> και συγκεκριμένα θα κάνει πιο αυστηρές τις προδιαγραφές για την αεροπορία αν τα διεθνή μέτρα συνεχίσουν να είναι τόσο χαλαρά.
Σύμφωνα με το νέο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ‘Air Transport & the Environment’ που κυκλοφόρησε σχεδόν απαρατήρητα στις αρχές του μήνα από την επίτροπο για τις μεταφορές Loyola de Palacio και την επίτροπο για το περιβάλλον Margot Wallstreom, η ΕΕ συμφωνεί με την επιβολή πιο αυστηρών περιβαλλοντικών μέτρων από τη διεθνή κοινότητα σχετικά με τον θόρυβο και τις εξατμίσεις των αεροπλάνων. Αν η διεθνής κοινότητα αποτύχει στην επιβολή τους, τότε η ΕΕ είναι διατεθειμένη να προχωρήσει μόνη της.
Ήδη η ΕΕ είχε κάνει προσπάθειες για την μονόπλευρη επιβολή πιο αυστηρών μέτρων, αλλά η εφαρμογή τους καθυστέρησε λόγω αντίστασης των ΗΠΑ.
Η ΕΕ όμως δείχνει να είναι ανυπόμονη για την εφαρμογή τους αναφέροντας ότι η τελευταία σημαντική συμφωνία για το περιβάλλον έγινε στον Δεκέμβριο του 1997 με το Kyoto Protocol.
Μεταξύ των μέτρων που προτείνει η ΕΕ είναι η βελτίωση του ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας με σκοπό την μείωση των καθυστερήσεων που επιφέρουν επιπλέον κατανάλωση καυσίμων και μόλυνση, και μια "διεθνή προσέγγιση στους φόρους των καυσίμων των αεροπορικών εταιριών" ή μια "εναλλακτική προσέγγιση στους περιβαλλοντικούς φόρους". Ως εναλλακτική προσέγγιση θεωρείται η επιβολή φόρων ανάλογα με την απόσταση ή με περιβαλλοντικά κριτήρια.
Η μη κερδοσκοπική εταιρία για το περιβάλλον, Friends of the Earth, χαιρέτησε την προσπάθεια ανακοινώνοντας ότι τα ταξίδια με τα αεροπλάνα είναι η μεγαλύτερη και πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη αιτία του φαινομένου του θερμοκηπίου, αλλά οι αεροπορικές εταιρίες δεν πληρώνουν περιβαλλοντικούς φόρους όπως άλλωστε κάνουν τόσες άλλες εταιρίες.
Η κ. De Palacio ζητά ένα πλαίσιο ευρωπαϊκών νόμων για τα αεροδρόμια που να περιλαμβάνει ένα κοινό σύστημα κατάταξης του θορύβου, ένα κατάλογο με προδιαγραφές για το θόρυβο, μια μέθοδο για τον υπολογισμό του επιπέδου των θορύβων που παράγει η μηχανή, την παρακολούθηση του θορύβου, τη δημιουργία ειδικών περιοχών που θα επιτρέπονται υψηλότερα επίπεδα θορύβου, προκαθορισμένους κανονισμούς για την λειτουργία των αεροδρομίων, και προτεινόμενες πρακτικές για την χρήση της γης στις τριγύρω από τα αεροδρόμια περιοχές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024