Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕγκαινιάστηκε το δίκτυο Διασυνοριακής Συνεργασίας των νομαρχιών Ελλάδας – Βουλγαρίας – Τουρκίας

Εγκαινιάστηκε το δίκτυο Διασυνοριακής Συνεργασίας των νομαρχιών Ελλάδας – Βουλγαρίας – Τουρκίας

Τα γραφεία του “Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας Νομαρχιών Ελλάδας – Βουλγαρίας – Τουρκίας” εγκαινιάστηκαν την Τρίτη στην Ορεστιάδα, από τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Να σημειωθεί […]

Τα γραφεία του “Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας Νομαρχιών Ελλάδας – Βουλγαρίας – Τουρκίας” εγκαινιάστηκαν την Τρίτη στην Ορεστιάδα, από<...> τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Να σημειωθεί ότι στο “Δίκτυο Διασυνοριακής Συνεργασίας” συμμετέχουν έντεκα νομάρχες και δυο υπερνομάρχες γειτονικών νομών από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Τουρκία.

Σκοπός του Δικτύου είναι η βελτίωση των επαφών, η αμοιβαία πληροφόρηση και συνεργασία ανάμεσα στις διασυνοριακές συνεργασίες για θέματα καθημερινότητας, όπως διασυνοριακές επιδημίες, αντιμετώπιση θεομηνιών, μόλυνση περιβάλλοντος, λαθρομετανάστευση, καθώς και η ενδυνάμωση της συνεργασίας στους τομείς τουρισμού, ανάπτυξης και πολιτισμού.

Σε δηλώσεις τους οι νομάρχες των τριών χωρών, πριν την ολοκλήρωση των εγκαινίων είχαν αναφέρει ότι “αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τη διασυνοριακότητα, θα επιδιώξουν την άρση της απομόνωσης τους, διεκδικώντας ίσες ευκαιρίες για την περιοχή” και ότι “με τις κοινές τους δράσεις θα δημιουργήσουν νέες προοπτικές ανάπτυξης”. Να υπενθυμιστεί ότι ήδη όλοι οι νομάρχες έχουν υπογράψει το πρωτόκολλο συνεργασίας, έχει εκλεγεί το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο ,ενώ ξεκίνησε και η συνεργασία για ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες και τον πολιτισμό.

Στην τελετή των εγκαινίων παρόντες ήταν εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, ενώ αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων ο κ Παυλόπουλος συναντήθηκε με τους δημάρχους του Βορείου Έβρου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024