Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣύσκεψη Παυλίδη και Κεφαλογιάννη για το ακτοπλοϊκό

Σύσκεψη Παυλίδη και Κεφαλογιάννη για το ακτοπλοϊκό

Οι υπουργοί Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Α. Παυλίδης και Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μ. Κεφαλογιάννης, πραγματοποίησαν την Τρίτη συνάντηση και συζήτησαν στο ΥΕΝ, παρουσία των Γενικών Γραμματέων του ΥΕΝ καθηγητή κ. Ι. Τζώαννου και…

Οι υπουργοί Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Α. Παυλίδης και Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μ. Κεφαλογιάννης, πραγματοποίησαν την Τρίτη συνάντηση<...> και συζήτησαν στο ΥΕΝ, παρουσία των Γενικών Γραμματέων του ΥΕΝ καθηγητή κ. Ι. Τζώαννου και κ. Δ. Κουρκουμέλη, το “ακτοπλοϊκό” όπως αυτό έχει διαμορφωθεί.

Παράλληλα, έγινε αλληλοενημέρωση επί της εξέλιξης του συστήματος, όπως αυτό θα λειτουργήσει από 1ης Νοεμβρίου δεδομένου ότι και τα δύο υπουργεία ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες των “διαγωνισμών για τις άγονες γραμμές”.

Ακόμη, έγιναν συνεννοήσεις, προκειμένου να καλυφθούν με αναδιάρθρωση γραμμών τα κενά, που παρουσιάζονται σε ορισμένες περιοχές π. χ. Κυκλάδες και Δωδεκάνησα κυρίως. Αυτό συνεπάγεται αύξηση δαπάνης για επιδοτήσεις γραμμών και για αυτό αποφασίσθηκε τα δύο υπουργεία να καλύψουν κάθε απαιτούμενη δαπάνη.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι τη προσεχή πενταετία θα εξασφαλισθούν πιστώσεις ύψους 293,5 εκατ. ευρώ (100 δισ. δρχ) για βελτίωση του συστήματος, ώστε να προσφερθούν βελτιωμένες υπηρεσίες ακτοπλοΐας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024