Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΝέο διοικητικό συμβούλιο στην Royal Olympic Cruises μετά την απόκτηση της από την Louis Cruise Lines

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην Royal Olympic Cruises μετά την απόκτηση της από την Louis Cruise Lines

Όπως ήδη το TDN είχε δημοσιεύσει στα μέσα Νοεμβρίου, έγινε και η τυπική διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών της Royal Olympic Cruises Holdings Inc. στην Louis Cruise Lines Ltd. Συγκεκριμένα, μεταβιβάστηκαν […]

Όπως ήδη το TDN είχε δημοσιεύσει στα μέσα Νοεμβρίου, έγινε και η τυπική διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών της Royal Olympic Cruises Holdings Inc. στην Louis Cruise Lines Ltd<...>.
Συγκεκριμένα, μεταβιβάστηκαν πρόσφατα οι μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 70% του μετοχικού κεφαλαίου της Royal Olympic Cruises Holdings Inc. ιδιοκτήτριας του 51,42% του μετοχικού κεφαλαίου της Royal Olympic Cruises Lines. Η μεταβίβαση έγινε στην εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών της Κύπρου εταιρία Louis Cruise Lines Ltd.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Royal Olympic Cruise Lines μετά το από αυτό το γεγονός ανοίγονται νέοι ορίζοντες για την εξέλιξη της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθιστώντας της εταιρία πλέον ανταγωνιστική στη διεθνή τουριστική αγορά.
Η Louis Cruise Lines<.> Ltd προέβη στην αγορά ολοκλήρου του πακέτου των μετοχών της οικογένειας Κιοσέογλου και μέρους του πακέτου των μετοχών της οικογένειας Ποταμιάνου, που μαζί με την Louis Cruise Lines διατηρούν την πλειοψηφία της ROCL. Η καταβολή του τιμήματος έγινε εν μέρει με μετοχές της Louis. Ο κ. Αλέκος Κιοσέογλου και η δ. Ελένη Ποταμιάνου έχουν διοριστεί μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κυπριακής εταιρίας.
Από τις συνέργειες που δημιουργούνται λόγω της συμφωνίας με την Louis Cruise Lines αναμένεται εξοικονόμηση εξόδων αλλά και αύξηση εσόδων των δύο εταιριών, δημιουργώντας περαιτέρω προοπτικές εύρωστης οικονομικής ανάπτυξης του ομίλου.
Τελικός στόχος είναι η περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη της ROC<.>, η ενίσχυση της θέσης της στον ελληνικό χώρο και η ενδυνάμωση της εν όψει του παγκόσμιου ανταγωνισμού, στοιχεία τα οποία θα συντελέσουν στην διατήρηση της ελληνικότητας της εταιρίας και θα ωφελήσουν τόσο τους Έλληνες εργαζόμενους στη στεριά και στη θάλασσα, όσο και την ελληνική οικονομία γενικότερα.
Επίτιμος πρόεδρος της Royal Olympic Cruises και του διοικητικού συμβουλίου παραμένει ο κ. Γεώργιος Ποταμιάνος ενώ πρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας διορίστηκε ο κ. Χάρης Χαραλαμπόπουλος μέχρι τώρα αντιπρόεδρος της ROC και πρώην πρόεδρος της Celebrity Cruises. Θέσεις αναπληρωτών προέδρων ανέλαβαν οι κύριοι Κωστάκης Λοϊζου, πρόεδρος του Ομίλου ΛΟΥΗΣ και Ανδρέας Ποταμιάνος.
Διευθύνων σύμβουλος (president and CEO) ανέλαβε ο Δρ. Στέλιος Κοιλάρης διευθύνων σύμβουλος της Louis Cruise Lines και πρώην υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας, και Τουρισμού της Κύπρου.
Τα υπόλοιπα μέλη του νέου Δ.Σ. της εταιρίας είναι: Δημήτρης Κροντηράς, πρώην πρόεδρος Citibank Ελλάδας
Βάκης Λοϊζου, Εκτελεστικός αντιπρόεδρος του οργανισμού Louis
Χρίστος Μαυρέλλης, νομικός, πρώην υπουργός Οικονομικών και υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου
Τάσος Ποταμιάνος, νομικός
John Evangelides, σύμβουλος επιχειρήσεων, τραπεζίτης, πρώην ανώτατο στέλεχος HSBC
Rex Harrington, σύμβουλος επιχειρήσεων, τραπεζίτης, πρώην ανώτατο στέλεχος της Royal Bank of Scotland
Michael Jolliffe, επιχειρηματίας
Bobby Melnick, διαχειριστής κεφαλαίων

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024