Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΣταθερή άνοδο του επαγγελματικού τουρισμού προβλέπει η American Express

Σταθερή άνοδο του επαγγελματικού τουρισμού προβλέπει η American Express

Τα αποτελέσματα έρευνας της American Express για τον παγκόσμιο επαγγελματικό τουρισμό, κατέληξαν στο συμπέρασμα μιας συνεχούς σταθερής ανοδικής πορείας για την παγκόσμια επαγγελματική τουριστική βιομηχανία το 2005

Τα αποτελέσματα έρευνας της American Express για τον παγκόσμιο επαγγελματικό τουρισμό, κατέληξαν στο<...> συμπέρασμα μιας συνεχούς σταθερής ανοδικής πορείας για την παγκόσμια επαγγελματική τουριστική βιομηχανία το 2005.

Παρόλο που ο ρυθμός αύξησης του επαγγελματικού τουρισμού θα ποικίλλει από περιοχή σε περιοχή και από χώρα σε χώρα, αναμένεται, ωστόσο να σημειωθεί εντός του 2005 και μεγάλη αύξηση στις τιμές των ξενοδοχείων και των αεροπορικών εισιτηρίων, ως απόρροια αυτής της ανάπτυξης των επαγγελματικών ταξιδιών.

Ακόμα, η American Express επισημαίνει το γεγονός ότι ο μεγάλος ανταγωνισμός στο χώρο των αεροπορικών εταιριών θα έχει ως αποτέλεσμα να αποθαρρύνονται τελικώς, οι όποιες κινήσεις αύξησης του κόστους των επαγγελματικών ταξιδιών.

Αναλυτικότερα για το 2005 η έρευνα της American Express προβλέπει ότι η παγκόσμια οικονομία των ναύλων κοντινής απόστασης θα αυξηθεί κατά 0 – 3%, ενώ οι ναύλοι των διεθνών επαγγελματικών ταξιδιών θα αυξηθούν κατά 2- 3%. Όσον αφορά τώρα τα ξενοδοχεία, ο αριθμός δωματίων των αστικών ξενοδοχείων και των πολυτελείας αναμένεται να αυξηθεί κατά 1 – 3%.

Τέλος, “οι οικονομίες πολλών χωρών θα ωφεληθούν αισθητά από τον ανερχόμενο επαγγελματικό τουρισμό, και κυρίως οι οικονομίες των χωρών μεταξύ της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής, της Βόρειας Αμερικής και αυτών κατά μήκος του Ειρηνικού”, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Matthew Davis, υπεύθυνου της έρευνας, που πραγματοποίησε η American Express.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024