Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρόταση νόμου από το ΠΑΣΟΚ για τον θερμαλισμό

Πρόταση νόμου από το ΠΑΣΟΚ για τον θερμαλισμό

Πρόταση νόμου για την ανάπτυξη Ιαματικού και Θερμαλιστικού Τουρισμού κατέθεσαν στη Βουλή 76 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά προτείνεται νομικό πλαίσιο για τον θερμαλισμό (SPA) ως ειδική μορφή τουρισμού…

Πρόταση νόμου για την ανάπτυξη Ιαματικού και Θερμαλιστικού Τουρισμού κατέθεσαν στη Βουλή 76 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ<...>. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά προτείνεται νομικό πλαίσιο για τον θερμαλισμό (SPA) ως ειδική μορφή τουρισμού. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στον τομέα της προστασίας των ιαματικών φυσικών πόρων, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία Μητρώου Ιαματικών Φυσικών Πόρων και Ιαματικών Πηγών. Παράλληλα, με την πρόταση νόμου δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας “φορέα διανομής”.

Σύμφωνα με την πρόταση, επιτρέπεται η ανάθεση της αξιοποίησης των ιαματικών φυσικών πόρων σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα Δημοσίου η Ιδιωτικού Δικαίου με παραχώρηση της χρήσης. Σε περίπτωση, που αναγνωρισμένος ιαματικός φυσικός πόρος επαρκεί για τις ανάγκες λειτουργίας περισσότερων του ενός Κέντρων Ιαματικού Τουρισμού και Κέντρων Θερμαλισμού επιτρέπεται η ανάθεση της αξιοποίησής του σε περισσότερους παραχωρησιούχους βάση των κανόνων υγιούς ανταγωνισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024