Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΌλο και περισσότεροι Ρώσοι ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους

Όλο και περισσότεροι Ρώσοι ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους

Η πώληση πακέτων διακοπών στη Ρωσία ολοένα και αυξάνεται, αφού η οικονομία της χώρας κατάφερε μετά από αρκετά χρόνια να σταθεροποιηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα. Έτσι, πολλοί Ρώσοι μεσαίας οικονομικής κατάστασης […]

Η πώληση πακέτων διακοπών στη Ρωσία ολοένα και αυξάνεται, αφού η οικονομία της χώρας κατάφερε<...> μετά από αρκετά χρόνια να σταθεροποιηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα. Έτσι, πολλοί Ρώσοι μεσαίας οικονομικής κατάστασης έχουν τώρα την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε κάποια ξένη χώρα.
Περισσότεροι από 2 εκατ. Ρώσοι αγόρασαν κάποιο πακέτο διακοπών πέρσι αξίας περίπου 350 – 400 ευρώ. Οι μισοί από αυτούς τους προέρχονταν από την Μόσχα, ενώ φέτος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών “περισσότεροι από 2,2 – 2,4 εκατ. Ρώσοι αναμένεται να πάνε διακοπές εκτός της χώρας τους.

Ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες είναι η Τουρκία (38%), καθώς είναι μια χώρα, που προσφέρει φτηνές διακοπές και δεν απαιτεί την έκδοση βίζας. Επίσης, την Αίγυπτο προτίμησε το 22% των Ρώσων τουριστών, την Ισπανία το 10%, τα Αραβικά Εμιράτα το 9% και την Κύπρο το 6%. Αξίζει να τονιστεί ότι βασικό εμπόδιο για τους Ευρωπαϊκούς προορισμούς αποτελεί για τους Ρώσους τουρίστες η έκδοση βίζας, που είναι συνήθως μία πολύ χρονοβόρα διαδικασία.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανερχόμενη αγορά της Ρωσίας επιδεικνύουν τόσο οι Γερμανοί `tour operators`, όσο και οι Τούρκοι, καθώς αναζητούν ολοένα και περισσότερες συνεργασίες με τα Ρώσικα ταξιδιωτικά και τουριστικά γραφεία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024