Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίAνοιγμα στην αγορά της Αμερικής επιδιώκει το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Aνοιγμα στην αγορά της Αμερικής επιδιώκει το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης επιδιώκει ένα νέο άνοιγμα στην αγορά της Αμερικής και προσανατολίζεται πλέον στην εύρεση νέων τακτικών διείσδυσης στην εκεί αγορά. Έτσι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του, προχωρά […]

Το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης επιδιώκει ένα νέο άνοιγμα στην αγορά της Αμερικής και προσανατολίζεται πλέον στην εύρεση νέων τακτικών<...> διείσδυσης στην εκεί αγορά. Έτσι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του, προχωρά στην ενίσχυση των διαφημιστικών κονδυλίων για το 2005 και την επαναλειτουργία των τουριστικών υπηρεσιών του σε πόλεις των ΗΠΑ.

Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στα πλαίσια υλοποίησης αυτής της προσπάθειας του υπουργείου, θα επισκεφθεί τις HΠA (Δυτικές περιοχές – Λος Aντζελες) και τον Καναδά, όπου θα πραγματοποιήσει επαφές με κυβερνητικούς και τουριστικούς παράγοντες των χωρών με στόχο την σύσφιξη των τουριστικών σχέσεων με την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουριστική κίνηση από τις HΠA προς την Ελλάδα σχεδόν τη τελευταία 20ετία κινείται σε πολύ χαμηλά ποσοστά, καθώς με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία ουσιαστική κίνηση για την προσέλκυση των Αμερικανών τουριστών. Από την άλλη, με σχετική ανακοίνωσή του το Ελληνοαμερικανικό Τουριστικό Επιμελητήριο επιδοκιμάζει την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για ενίσχυση της διαφημιστικής παρουσίας της Ελλάδας στην αμερικανική αγορά, όπως επίσης και την ανάγκη επανίδρυσης γραφείων στο Λος Aντζελες προκειμένου να δοθεί έμφαση και στις πολύ σημαντικές για τον τουρισμό Δυτικές Ακτές των HΠA.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο η Πολιτεία της Καλιφόρνια αποτελεί την πέμπτη οικονομία στον κόσμο απ` όπου προέρχεται και το μεγαλύτερο ποσοστό κρουαζιέρας (35% – 40%) του αμερικανικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024