Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε απόγνωση οι κάτοικοι Κυθήρων και Λακωνίας

Σε απόγνωση οι κάτοικοι Κυθήρων και Λακωνίας

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει οι περισσότεροι κάτοικοι των Κυθήρων και της Λακωνίας, καθώς νιώθουν να έχουν χάσει κάθε δίαυλο επικοινωνίας και επαφής με τον υπόλοιπο κόσμο, όσον αφορά στο μεταφορικό […]

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει οι περισσότεροι κάτοικοι των Κυθήρων και της Λακωνίας, καθώς νιώθουν να έχουν χάσει<...> κάθε δίαυλο επικοινωνίας και επαφής με τον υπόλοιπο κόσμο, όσον αφορά στο μεταφορικό τους τομέα, μετά την διακοπή της ακτοπλοϊκής γραμμής Νεάπολης (Βοιών) Λακωνίας με τα Κύθηρα εξαιτίας της πώλησης του πλοίου “Νήσος Κύθηρα” της ναυτιλιακής εταιρίας “ΒΟΙΑ Α.Ν.Ε.”.

Έτσι, λογικό είναι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών να νιώθούν αποκομμένοι και να αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, αφού η εμπορική δραστηριότητα έχει ελαχιστοποιηθεί, με αποτέλεσμα η οικονομική ζημιά των περιοχών αυτών να αγγίζει τα όρια της χρεοκοπίας.

Την ίδια πτωτική τάση, που κυριαρχεί σε όλους τους οικονομικούς τομείς των περιοχών, ακολουθεί και ο τουριστικός τομέας, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας κ. Δημήτρη Πολλάλη η τουριστική κίνηση είναι πλέον ανύπαρκτη με καταφανή τα σημάδια της κάθετης πτώσης των κρατήσεων στα ξενοδοχεία”.

Λόγω της σοβαρότητας των γεγονότων και προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης άμεσης λύσης του προβλήματος, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2004, τηλεοπτική εκπομπή με πρωτοβουλία του Γεν. Διευθυντή κ. Τόνυ Φελούρη του ραδιοτηλεοπτικού συγκροτήματος “Ελλάδα TV” της Λακωνίας, μαζί με τον ανταποκριτή του σταθμού στα Κύθηρα κ. Παναγιώτη Φατσέα, στην αίθουσα του Τριφυλείου Ιδρύματος του Νοσοκομείου Κυθήρων, που εδρεύει στην Αθήνα.

Στην εκπομπή προσκλήθηκαν και συμμετείχαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. κ. Κύριλλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σκανδαλάκης, οι Βουλευτές Λακωνίας κ. Δαβάκης και Γρηγοράκος, οι Βουλευτές Κυθήρων (Α` Πειραιώς) κ. Μαντούβαλος και κ. Μελάς, οι Δήμαρχοι Βοιών κ. Κουσούλης και Κυθήρων κ. Καλλίγερος καθώς και εκπρόσωποι φορέων, σωματείων και συλλόγων Λακωνίας, Κυθήρων και Γυθείου.

Η κατ` αρχήν τοποθέτηση όλων ανέδειξε την σοβαρότητα του προβλήματος. Ακολούθως ο Δήμαρχος Κυθήρων ανέφερε ότι “έχει προχωρήσει στην εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτη για την βιωσιμότητα της ακτοπλοϊκής γραμμής, έτσι ώστε να είναι έτοιμος αν δεν βρεθεί άλλη λύση να δημιουργηθεί διαδημοτική εταιρεία λαϊκής βάσης, με το Δήμο Βοιών Λακωνίας”. Στη συνέχεια Κυθήριος εφοπλιστής εξέφρασε την επιθυμία της δρομολόγησης νέου πλοίου, που προτίθεται να αγοράσει σύντομα, αλλά με την προϋπόθεση της αύξησης των επιδοτήσεων της άγονης γραμμής, από πλευράς του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η κατάληξη της συζήτησης αναγνώρισε ότι το ζήτημα εκτός από οικονομικό είναι και πολιτικό. Οι παριστάμενοι πολιτικοί δεσμεύτηκαν για την εξεύρεση άμεσης λύσης, για την επαναλειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής Λακωνίας – Κυθήρων, πιέζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις και ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση του Υ.Ε.Ν για την αναθεώρηση και αύξηση των επιδοτήσεων που δίδονται στις άγονες γραμμές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024