Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνοιχτό και το βράδυ το περίφημο Ταζ Μαχάλ

Ανοιχτό και το βράδυ το περίφημο Ταζ Μαχάλ

Το διάσημο Ταζ Μαχάλ, που έχει καθιερωθεί για πολλούς ως το αιώνιο σύμβολο του έρωτα, θα παραμένει ανοιχτό και τα βράδια για τους τουρίστες, που θα θελήσουν να το επισκεφτούν, […]

Το διάσημο Ταζ Μαχάλ, που έχει καθιερωθεί για πολλούς ως το αιώνιο σύμβολο του έρωτα, θα παραμένει<...> ανοιχτό και τα βράδια για τους τουρίστες, που θα θελήσουν να το επισκεφτούν, μετά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ούταρ Πραντές, του κρατιδίου στο οποίο ανήκει.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ούταρ Πραντές αποφάσισε να επιτρέψει και πάλι τις νυχτερινές επισκέψεις τουριστών στο Ταζ Μαχάλ, το αιώνιο σύμβολο του έρωτα, που φέτος γιορτάζει τα 350 χρόνια του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος το περίφημο αυτό μνημείο γιορτάζει τα 35 χρόνια του, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παρελθόν τις βραδινές ώρες έμενε κλειστό για λόγους ασφαλείας.

Να υπενθυμιστεί ότι το Ταζ Μαχάλ χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Σαχ Τζενάν στη μνήμη της γυναίκας του Αρτζουμάντ Μπάνου (γνωστότερη ως Μουμτάζ Μαχάλ), με την οποία παντρεύτηκε το 1612 και απέκτησαν 14 παιδιά. Ο τάφος της, μάλιστα, βρίσκεται στο εσωτερικό του κτιρίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024