Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠλούσια θεματολογία στο Συνέδριο της Φλώρινας για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Πλούσια θεματολογία στο Συνέδριο της Φλώρινας για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Τα εγκαίνια των εργασιών του πρώτου συνεδρίου – έκθεσης για την τουριστική ανάπτυξη της Φλώρινας θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δ. Αβραμόπουλος, θέλοντας με […]

Τα εγκαίνια των εργασιών του πρώτου συνεδρίου – έκθεσης για την τουριστική ανάπτυξη της Φλώρινας θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή<...> 3 Δεκεμβρίου ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δ. Αβραμόπουλος, θέλοντας με αυτή την κίνηση να δώσει κύρος σε αυτή την προσπάθεια, που γίνεται για πρώτη φορά και να την βοηθήσει να καθιερωθεί ως θεσμό, μέσω του οποίου θα προβάλλονται οι δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού, που προσφέρει η περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1ο συνέδριο τουριστικής ανάπτυξης και την έκθεση εναλλακτικών μορφών τουρισμού διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, ενώ η έκθεση, που θα εγκαινιαστεί στις 7 το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου, θα διαρκέσει μέχρι τις 5 του μηνός και σε αυτή θα μετέχουν με περίπτερα φορείς από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, που δραστηριοποιούνται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Σε ότι αφορά στο συνέδριο, οι εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν από εξειδικευμένους ομιλητές, αναμένεται να αποτελέσουν χρήσιμο `εργαλείο` για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις για την ολιστική τουριστική ανάπτυξη, τις εμπειρίες και τα προβλήματα στην Ελλάδα, τον ιαματικό, αγροτικό και δασικό τουρισμό, την τουριστική προβολή της δυτικής Μακεδονίας και του νομού Φλώρινας, τις ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδομές, την αναγέννηση του παραδοσιακού οικισμού στο Νυμφαίο, τον συντονιστικό ρόλο των Ο.Τ.Α., την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την τιμολογιακή πολιτική, τους φυσικούς και πολιτιστικούς τουριστικούς πόρους του νομού και την κατάρτιση και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο του τουρισμού.

Ανάμεσα στους εισηγητές περιλαμβάνεται ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, κ. Βασίλης Κωτούλας, οι πρόεδροι του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης, κ. Κωνσταντίνος Κοσκούκης, της Ένωσης Ξενοδόχων Φλώρινας, κ. Θάνος Ρώμπαπας, της τοπικής αναπτυξιακής εταιρίας, κ. Aνθιμος Μπιτάκης, της ΤΕΔΚ, κ. Αιμίλιος Ασπρίδης, του Επιμελητηρίου Φλώρινας, κ. Aρης Αριστείδου και του Εργατικού Κέντρου, κ. Γιάννης Δημητρίου, καθώς και πολλοί καθηγητές πανεπιστημίου και δημοσιογράφοι.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024