Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ τουριστική βιομηχανία σε παγκόσμια πρωτοκαθεδρία

Η τουριστική βιομηχανία σε παγκόσμια πρωτοκαθεδρία

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ΞΕΕ, κ. Αριστοτέλης Διβάνης δήλωσε μετά το πέρας της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης που έγινε την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετάνια”, ότι η […]

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ΞΕΕ<.>, κ. Αριστοτέλης Διβάνης δήλωσε<...> μετά το πέρας της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης που έγινε την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετάνια", ότι η τουριστική βιομηχανία στην επόμενη χιλιετηρίδα θα έχει παγκοσμίως την οικονομική πρωτοκαθεδρία, αλλά προς το παρόν διεκδικεί την αναγνώριση της ως σημαντικής οικονομικής δύναμης στους χώρους λήψης πολιτικών αποφάσεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, διότι τα κυβερνητικά επιτελεία είναι ακόμη προσανατολισμένα στις οικονομικές αξίες του 19ου και του 20ου αιώνα και αδυνατούν να ερμηνεύσουν την οικονομική πραγματικότητα του 20ου.
Ο κ. Διβάνης συνέχισε με το ότι το 2000 είναι γεγονός ότι έχει λειτουργήσει συμβολικά με λαμπρούς εορτασμούς σε όλη την υφήλιο, μετακινώντας μεγάλο αριθμό τουριστών που ήθελε να βιώσει την είσοδο της νέας χιλιετίας μακριά από την πατρίδα του.
"Στη χώρα μας πρέπει να παραδεχθώ ότι καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες να ενταχθεί ο τουρισμός στις κύριες αναπτυξιακές προτεραιότητες, όμως και αυτές απέχουν κατά πολύ από το να εκφράσουν και να προωθήσουν τη μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική που διαθέτει ο τομέας.
Ευχή του ξενοδοχειακού κλάδου προς τις πολιτικές ηγεσίες της χώρας είναι η έγκαιρη συνειδητοποίηση ότι ο τουρισμός θα είναι ο παγκόσμιος οικονομικός γίγαντας της νέας χιλιετίας και τα κράτη που θα τον στηρίξουν θα αποτελέσουν τις νέες διεθνείς οικονομικές δυνάμεις"
, δήλωσε ο κ. Διβάνης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024