Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΔιακρατικό πρόγραμμα προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Διακρατικό πρόγραμμα προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Η `Ανάδειξη μνημείων και η εφαρμογή πιλοτικών δράσεων σε αυτά ως μια νέα εναλλακτική μορφή αρχιτεκτονικού και θρησκευτικού τουρισμού` είναι το αντικείμενο του διακρατικού προγράμματος, που υλοποιείται στο πλαίσιο της […]

Η `Ανάδειξη μνημείων και η εφαρμογή πιλοτικών δράσεων σε αυτά ως μια νέα εναλλακτική μορφή αρχιτεκτονικού και θρησκευτικού τουρισμού` είναι<...> το αντικείμενο του διακρατικού προγράμματος, που υλοποιείται στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IIIC και έχει τον τίτλο `Monument Nomination and Pilot Implementation us an alternative form of religious and architecture tourism` ή πιο διακριτικά τον τίτλο `Mo.No.Pi`.

Το πρόγραμμα, που εγκρίθηκε στο πλαίσιο του 3ου Κύκλου Υποβολής Προτάσεων με συνολικό προϋπολογισμό 1.321.000 ευρώ έχει ως σκοπό να εξετάσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των μοναστηριών σε σχέση με την ανάπτυξη αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, της ιστορίας και της τοπικής κοινωνίας.

Επικεφαλής συντονιστής εταίρος είναι η Αναπτυξιακή Εταιρία Μαγνησίας Α.Ε. (ΑΝΕΜ) και οι υπόλοιποι εταίροι, που συμμετέχουν είναι οι εξής: Δήμος Μηλεών, Δήμος Αρτέμιδας, Lazio Region, Umbria Region, Municipality of Bivongi, Furum Westhuringen, Local Administration Leisnig, Judaica Foundation – Center of Jewish Culture, Larnaca Devalopment Co και Local Administration Sornzig – AblaB.

Το εγχείρημα, που επιχειρείται, προσπαθεί να εισάγει τα μοναστήρια μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, να οδηγήσει σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση περιφερειακής ανάπτυξης, που να περιλαμβάνει τα μοναστήρια μέσα από ένα συσχετισμό με νέες μορφές τουρισμού και την ανάγκη να δημιουργηθούν δεσμοί και γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ λαϊκών και θρησκευτικών κόσμων.

Τα μοναστήρια έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν νέες μεθόδους διαχείρισης, να επανεξετάζουν την λειτουργικότητα των συνεργασιών, να αναπτύσσουν και να ανταποκρίνονται σε νέες μορφές τουρισμού (προσκυνητές, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες). Παράλληλα κάποια από αυτά λειτουργούν ως επιχειρήσεις μικτής οικονομίας.

Στηριζόμενη στην παραπάνω θεώρηση, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναπτύσσει τις ακόλουθες δραστηριότητες:

  • Δημιουργία και λειτουργία μιας διακρατικής δομής συνεργασίας μεταξύ μοναστηριών από διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης,

  • Αναγνώριση ικανών στρατηγικών και εργαλείων, που θα χρησιμοποιηθούν από τα μοναστήρια για την κοινωνική διαβούλευση,

  • Προσαρμογή του νέου αναβαθμισμένου ρόλου των μοναστηριών και παρουσίαση νέων καινοτόμων μεθόδων διαχείρισης,
  • Ανάπτυξη και αξιοποίηση των μοναστηριών ως κέντρων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης,

  • Διαμόρφωση συνείδησης περιφερειακής ανάπτυξης με συμμετοχή των μοναστηριών χρησιμοποιώντας υφιστάμενους και αναπτύσσοντας νέους δείκτες,


Αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίηση της πρότασης είναι η εισαγωγή των μοναστηριών στη περιφερειακή και τοπική στρατηγική πολιτική και η βελτίωση των σχέσεων τοπικών αρχών και εκκλησίας, η ανάδειξη διαφορετικών προσεγγίσεων στην διαχείριση των μοναστηριών και η πρόσβαση σε νέες πηγές ανθρώπινης δυναμικότητας μέσα από την εκπαίδευση και επιμόρφωση.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024