Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαραμανλής: Στόχος είναι να καταστεί η Ελλάδα ελκυστικός τουριστικός προορισμός

Καραμανλής: Στόχος είναι να καταστεί η Ελλάδα ελκυστικός τουριστικός προορισμός

Κεντρικός στόχος της αξιοποίησης της ολυμπιακής κληρονομιάς είναι να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, να γίνει η Αττική ελκυστικός τουριστικός προορισμός 12 μήνες τον χρόνο, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και πάνω από όλα η ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου”

Κεντρικός στόχος της αξιοποίησης της ολυμπιακής κληρονομιάς είναι να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο<...> η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, να γίνει η Αττική ελκυστικός τουριστικός προορισμός 12 μήνες τον χρόνο, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και πάνω από όλα η ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου” τόνισε μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στη χτεσινή τελετή για την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Ενώ, πρόσθεσε ότι “για την κυβέρνηση δεν είναι απλώς ένα οικονομικό κεφάλαιο, αλλά είναι και κοινωνικό κεφάλαιο και κεφάλαιο πολιτισμού.

“Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που όλοι μαζί οι Έλληνες διοργανώσαμε το καλοκαίρι που μας πέρασε άφησαν στη χώρα μας μια σημαντική κληρονομιά, τη διεθνή φήμη της Ελλάδας, την ανάδειξη των δυνατοτήτων της, τη νέα νοοτροπία, που διαπερνά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας” σημείωσε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι “αυτή είναι η άυλη κληρονομιά, το μέγεθος της οποίας μπορεί να μην αποτυπώνεται με ακρίβεια, αλλά συμβάλλει πολλαπλασιαστικά στην αναβάθμιση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό και λειτουργεί ως πόλος έλξης για την έλευση παραγωγικών επενδύσεων και τουρισμού.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι υπάρχει βεβαίως και η υλική κληρονομιά των Αγώνων, η οποία, όπως είπε ο κ. Καραμανλής “είναι οι μεγάλες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, που μαζί με το ευρύ πλέγμα συγκοινωνιακών, ξενοδοχειακών και άλλων υποδομών, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της ολυμπιακής προετοιμασίας, δημιουργούν νέα δεδομένα για το λεκανοπέδιο της Αττικής και τους κατοίκους του.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε το γεγονός ότι “με την αξιοποίηση της ολυμπιακής κληρονομιάς έχουμε σαν κεντρικό στόχο μας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, να καταστήσουμε την Αττική ελκυστικό τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο και να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις και τεχνογνωσία”. “Πάνω απ` όλα όμως” επεσήμανε ο Πρωθυπουργός “στόχος είναι να βελτιώσουμε ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου, να τους προσφέρουμε περισσότερες επιλογές, ποιοτικότερες ευκαιρίες άθλησης, αναψυχής και πολιτισμού”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024