Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠιθανό το ενδεχόμενο οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας

Πιθανό το ενδεχόμενο οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας

“Εμείς, ως χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστεύουμε ότι η Ρωσία είναι στρατηγικός εταίρος της Ε.Ε., στηριζόμενοι σε μια απλή αλήθεια, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη τη Ρωσική […]

“Εμείς, ως χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστεύουμε ότι η Ρωσία είναι στρατηγικός εταίρος της Ε.Ε., στηριζόμενοι<...> σε μια απλή αλήθεια, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη τη Ρωσική Ομοσπονδία και το αντίστροφο” δήλωσε ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, στα πλαίσια της συνάντησης, που πραγματοποίησε με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Μιχαήλ Φραντκώφ, προκειμένου να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις των χωρών τους και το ενδεχόμενο συνεργασίας τους στον οικονομικό τομέα.

Ο κ. Καραμανλής, στην αντιφώνησή του προς τον Ρώσο πρωθυπουργό, σημείωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, και πρόσθεσε ότι “υπάρχει πολύ καλή προοπτική να γίνουν περισσότερο εποικοδομητικές και παραγωγικές και για τις δύο πλευρές”.

“Όλα αυτά” κατέληξε ο κ. Καραμανλής “μας επιτρέπουν να προσβλέπουμε στο ότι οι σχέσεις μας μπορούν να γίνουν ακόμα πιο στενές, με αμοιβαία ωφέλεια των δύο χωρών”. Και διευκρίνισε ότι “αναφέρομαι κυρίως στο επίπεδο της οικονομικής συνεργασίας, και ειδικότερα στις επενδύσεις, στο εμπόριο, στον τουρισμό, στην ενέργεια και σε άλλους τομείς, που προσφέρουν πολύ σημαντικές ευκαιρίες και για τις δύο πλευρές”.

Τέλος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα η επίσκεψη αυτή και ειδικότερα η συνάντησή τους “να δώσει την ευκαιρία να τοποθετηθούν αυτά τα θέματα σε μια σειρά και να σηματοδοτήσουν μια καινούργια αφετηρία στον τομέα της συνεργασίας των δύο χωρών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024