Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈνωση Ξενοδόχων Αχαΐας: Ζήτησε την δυναμική παρέμβαση της Κυβέρνησης για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής

Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας: Ζήτησε την δυναμική παρέμβαση της Κυβέρνησης για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής

Την δυναμική παρέμβαση από την πλευρά της κυβέρνησης για να γίνει πράξη το όραμα της τουριστικής ανάδειξης και ανάπτυξης της δυτικής Ελλάδας ζήτησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας κ. […]

Την δυναμική παρέμβαση από την πλευρά της κυβέρνησης για να γίνει πράξη το όραμα της τουριστικής ανάδειξης και ανάπτυξης<...> της δυτικής Ελλάδας ζήτησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας κ. Νίκος Παπαλέξης από τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος παρευρέθηκε σε ημερίδα για τον Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Πάτρα.

Η Κυβέρνηση, από την πλευρά της, μέσω του αντιπροσώπου της, του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, ζήτησε από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης να πάρουν αποφάσεις και να προβούν σε άμεσες ενέργειες, ώστε να βελτιωθεί η τουριστική εικόνα της περιοχής”.

Ειδικότερα, ο υπουργός, στα πλαίσια της ημερίδας, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι “οι Ολυμπιακοί Αγώνες, βοήθησαν πάρα πολύ στη διαφήμιση της χώρας μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αφού οι ξένοι είδαν μια χώρα όμορφη, καθαρή τακτοποιημένη, με ανθρώπους χαρούμενους και φιλόξενους”, “και αυτή την εικόνα” προέτρεψε ο κ. Αβραμόπουλος “πρέπει να την διαφυλάξουμε, και όλους αυτούς που θα έρθουν στην Ελλάδα το 2005 να μην τους απογοητεύσουμε, να μην έρθουν και βρουν μια χώρα βρόμικη, με σκουπίδια, ξηρά χόρτα, με ακαλαίσθητες πινακίδες που αλλοιώνουν το τοπίο”.

“Αυτό πρέπει να είναι το πρώτο σας μέλημα” τόνισε στους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η διαχείριση των μικρών καθημερινών λεπτομερειών, ώστε να διαμορφωθεί ένα τοπίο ευχάριστο στους επισκέπτες είναι αυτό που εσείς πρέπει να κάνετε, ενώ για τα μεγάλα σχέδια, για την παγκόσμια προβολή της Ελλάδος σε αυτά να μας έχετε εμπιστοσύνη”. “Θα κάνουμε το καλύτερο”, σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, “ώστε η εικόνα της Ελλάδας να φθάσει σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης επανέλαβε για ακόμη μια φορά την Κυβερνητική δέσμευση για ανάπτυξη της Περιφέρειας και στην κατεύθυνση αυτή υπενθύμισε ότι πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη, στο υπουργείο κοινή σύσκεψη όλων των Περιφερειαρχών, κατά την οποία θα συζητηθούν τα θέματα του τουρισμού κυρίως όμως αυτό της καμπάνιας, που θα γίνει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Επίσης, στα πλαίσια της ημερίδας, ο κ. Αβραμόπουλος, απαντώντας στα ερωτήματα των τοπικών εκπροσώπων:

  • Ανακοίνωσε στον Δήμαρχο Πατρέων κ. Ανδρέα Καράβολα πως από την ΕΤΑΑ “παραχωρείται εξ ολοκλήρου στον Δήμο το Έλος της Αγυάς
  • .

  • Γνωστοποίησε πως από το υπουργείο “θα διατεθούν 17.000.000 ευρώ έτσι ώστε στη διάρκεια του χειμώνα να περάσουν από σεμινάριο όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα του Τουρισμού”
  • .

  • Απαντώντας στο αίτημα του κ. Γιώργου Τσενέ είπε πως “από τον επόμενο μήνα θα λειτουργήσουν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών αλλά και στους τόπους τουριστικού προορισμού Γραφεία του ΕΟΤ, τα οποία θα συνεργάζονται με τους δήμους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών”
  • .
  • Ζήτησε δε από τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις “να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει το ΕΠΑΝ του υπουργείου Ανάπτυξης και να υποβάλουν από κοινού προτάσεις για ενίσχυση των δραστηριοτήτων τους (πρόγραμμα κλάστεριν)”
  • .

  • Απαντώντας στο αίτημα του δημάρχου Ρίου κ. Βασίλη Ζέρβα για παραχώρηση της έκτασης των 30 στρεμμάτων δίπλα από το Κάστρο, προκειμένου να αξιοποιηθούν από ιδιώτη, παρατήρησε πως “μπορούν να αξιοποιηθούν από τον Δήμο και τον ΕΟΤ”
  • .

Από την άλλη πλευρά, τα αιτήματα των επιχειρηματιών που ασχολούνται με τον Τουρισμό σε όλα τα επίπεδα έθεσε στον υπουργό ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας κ. Νίκος Παπαλέξης, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Ναυτεμπορικής`:

  • Αναφερόμενος στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο είπε πως είναι θετικός για τις επενδύσεις, ζήτησε την ένταξη της Δυτικής Ελλάδος στην Δ. Ζώνη Κινήτρων, ζήτησε τη δημιουργία Διεθνούς Αεροδρομίου στη Δυτική Ελλάδα (στον Aραξο ή την Ανδραβίδα), αφού χωρίς αεροδρόμιο δεν υπάρχει τουριστική ανάπτυξη. Κάλεσε δε τον υπουργό “να πάρει η κυβέρνηση την γενναία απόφαση για ένα μόνο πολιτικό αεροδρόμιο, καθώς δύο αεροδρόμια που απέχουν το ένα από το άλλο 35 χιλιόμετρα δεν μπορεί να είναι βιώσιμα”
  • .
  • Για το νέο λιμάνι των Πατρών ζήτησε “να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε να βγει από το τέλμα η κατασκευή του, να μεταφερθεί η επιβατική κίνηση στο νέο λιμάνι και να δημιουργηθεί `Yachting Club` εκεί όπου σήμερα είναι το λιμάνι της πόλης, όπως συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες παραλιακές πόλεις της Μεσογείου”
  • .

  • “Να υπάρχει σταθερό φορολογικό σύστημα τουλάχιστον για δέκα χρόνια ζήτησε ο κ. Παπαλέξης “έτσι ώστε να ξέρει ο κάθε επενδυτής ποιο είναι το περιβάλλον μέσα στο οποίο καλείται να δραστηριοποιηθεί και με ποιον τρόπο θα φορολογείται”
  • .
  • “Να δημιουργηθεί μέσα στα όρια της Περιφέρειας Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων για τη βελτίωση του επιπέδου των εργαζομένων και απασχολουμένων με τα τουριστικά επαγγέλματα, γιατί το σημερινό”, όπως ανέφερε ο πρόεδρος “δεν είναι ικανοποιητικό, αφού υπάρχει μεγάλη έλλειψη κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού για τη στελέχωση των ξενοδοχειακών μονάδων”
  • .
  • “Να ενεργοποιηθεί το Νομοσχέδιο για την ενίσχυση του τουρισμού που σχετίζεται με τον θερμαλισμό και τις ιαματικές πηγές, αφού όμως προηγηθεί, μελέτη για την καταγραφή όλων των ιαματικών πηγών που υπάρχουν σε επίπεδο Περιφέρειας”
  • .

  • Να αναθεωρηθούν οι διατάξεις, που διέπουν το ιστορικό κέντρο της Πάτρας ώστε να δοθεί η ευχέρεια σε επενδυτές να κάνουν μονάδες με περισσότερες από 100 κλίνες, στεγασμένους χώρους στάθμευσης οχημάτων, ή συνεδριακό κέντρο”
  • .

  • “Να δημιουργηθεί εκθεσιακός χώρος δίπλα στη Γέφυρα στο Αντίρριο, με την αξιοποίηση του εργοταξιακού χώρου της Γέφυρας για τη δημιουργία συνεδριακού εκθεσιακού κέντρου, θεματικού πάρκου και μαρίνας” ζήτησε τέλος ο κ. Παπαλέξης από τον υπουργό
  • .

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024