Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠράγα: Μια από τις εννέα πολιτιστικές πρωτεύουσες για το 2000

Πράγα: Μια από τις εννέα πολιτιστικές πρωτεύουσες για το 2000

Με σκοπό τον έντονο εορτασμό του 2000, αποφασίστηκε ο θεσμός της πολιτιστικής πρωτεύουσας να επεκταθεί σε εννέα πόλεις. Ανάμεσα τους είναι η Πράγα, η οποία μαζί με τις Βρυξέλλες και […]

Με σκοπό τον έντονο εορτασμό του 2000, αποφασίστηκε ο θεσμός της πολιτιστικής πρωτεύουσας να επεκταθεί σε<...> εννέα πόλεις. Ανάμεσα τους είναι η Πράγα<.>, η οποία μαζί με τις Βρυξέλλες και την Κρακοβία, αντιπροσωπεύει την Κεντρική Ευρώπη. Στη Βόρεια Ευρώπη είναι το Ρέικιαβικ, και η πόλη Μπέργκεν, ενώ στη Μεσογειακή Ευρώπη είναι η Αβινιόν, η Μπολώνια, και η Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα.
Το πολιτιστικό πρόγραμμα της Πράγας είναι ιδιαίτερα πλούσιο και για τον μήνα Φεβρουάριο ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι η Prague State Opera θα δίνει παραστάσεις καθημερινά με έργα όπως Carmina Burana, Tosca, La Traviata, Rigoletto, Il Trovatore και άλλα.
Το εθνικό θέατρο θα παρουσιάσει Carmen, Romeo and Julia, Mowghli, και Giselle, σε παραστάσεις που θα δίνει κάθε δύο μέρες.
Το κρατικό θέατρο θα δώσει οκτώ παραστάσεις με έργα όπως Ballet Prague, The Magic Flute, Come with us in Dreamland και άλλα.
Το μουσικό θέατρο Karlinz θα παρουσιάσει οπερέτες και μιούζικαλ, όπως και το millennium theater και το spiral theater.
Άλλα θέατρα που διαθέτει η πόλη είναι το Black theater το οποίο θα δίνει τρεις διαφορετικές παραστάσεις με παντομίμες και μοντέρνους χορούς βασισμένα όμως στην παράδοση των Τσέχων. Το marionett theater θα δώσει παραστάσεις με παραδοσιακές τσεχικές μαριονέτες. Αξιοθέατο ιστορικό πρόγραμμα με πολυμέσα και ακτίνες laser θα συνθέτουν το μυστήριο της παράστασης The St. Michael Mystery που θα πραγματοποιείται στη καρδιά της παλιάς πόλης της Πράγας στον ναό που είναι 800 ετών.
Επίσης, στην Πράγα τον μήνα Φεβρουάριο θα δοθούν 18 κονσέρτα από την Τσεχική Φιλαρμονική Ορχήστρα, την Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, όπως επίσης και από φιλαρμονικές από τις τριγύρω περιοχές.
Παρόμοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα οργανώνονται στην Πράγα και για τους επόμενους μήνες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024