Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑύξηση στα χειμερινά ταξίδια των Αμερικανών για το 2005 προβλέπει η TIA

Αύξηση στα χειμερινά ταξίδια των Αμερικανών για το 2005 προβλέπει η TIA

Ο αριθμός των Αμερικανών ταξιδιωτών τον φετινό χειμώνα εκτιμάται ότι θα εκτοξευτεί στα ύψη, σημειώνοντας αριθμό – ρεκόρ στα χρονικά, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τουρισμού της Αμερικής

Ο αριθμός των Αμερικανών ταξιδιωτών τον φετινό χειμώνα εκτιμάται ότι θα εκτοξευτεί στα ύψη, σημειώνοντας αριθμό – ρεκόρ στα χρονικά, σύμφωνα<...> με τις τελευταίες προβλέψεις που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τουρισμού της Αμερικής (Travel Industry Association of America – TIA).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αμερικάνων ειδικών – αναλυτών του τουρισμού, οι Αμερικάνοι θα πραγματοποιήσουν περισσότερα από 243 εκατ. προσωπικά ταξίδια το φετινό χειμώνα, σημειώνοντας δηλαδή αύξηση 2,6% σε σχέση με τον περσινό αριθμό ταξιδιών. Αξίζει στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι μόλις μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών, από το 2000 ως και το 2004, ο χειμερινός τουρισμός για τους αμερικάνους παρουσίασε αύξηση κοντά στο 8%.

“Φαίνεται να είναι ο φετινός χειμώνας μια πολύ καλή εποχή για ταξίδια σημείωσε ο κ. William S. Norman, πρόεδρος και CEO του Οργανισμού Τουρισμού της Αμερικής (Travel Industry Association of America), τονίζοντας ότι “η οικονομία συνεχίζει να κινείται σε σταθερούς ρυθμούς και έτσι οι καταναλωτές νιώθουν πιο σίγουροι. “Εξάλλου” πρόσθεσε, οι αμερικάνοι είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στα ταξίδια, εντάσσοντας τα συχνά στις δραστηριότητες τους κατά τη διάρκεια διακοπών”.

Αν και τα ποσοστά αύξησης των ταξιδιών τους δύο προηγούμενους χειμώνες ήταν σε γενικές γραμμές ίδια, φέτος εκτιμάται η αύξηση σε σχέση με πέρσι να είναι της τάξης περίπου του 2,5%. Οι αμερικάνοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν περισσότερα από 195 εκατ. ταξίδια αναψυχής αυτό το χειμώνα, ενώ γενικά τα ταξίδια αναψυχής από το 2000 ως σήμερα είναι αυξημένα κατά 11%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού.

Τέλος, όσον αφορά και στα επαγγελματικά ταξίδια, οι ειδικοί εκτιμούν ότι φέτος το χειμώνα οι αμερικάνοι θα πραγματοποιήσουν περίπου 30,5 εκατ. προσωπικά ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους, σημειώνοντας αύξηση 3%, σε σχέση με πέρσι. Ωστόσο, αξίζει να τονιστεί ότι αν και παγκοσμίως ο επαγγελματικός τουρισμός εμφανίζει μία ανάκαμψη, τα επίπεδα του χειμερινού επαγγελματικού τουρισμού παραμένουν ακόμη χαμηλότερα κατά 18% από τα επίπεδα του 2000.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024