Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑνοίγουν οι ουρανοί της Ασίας νωρίτερα από ότι είχε σχεδιαστεί

Ανοίγουν οι ουρανοί της Ασίας νωρίτερα από ότι είχε σχεδιαστεί

Στην υπογραφή συμφωνίας, με την οποία προβλέπεται το άνοιγμα των ουρανών και η ελεύθερη εναέρια διακίνηση αεροσκαφών και επιβατών μεταξύ των κρατών της Ασίας, προέβη την περασμένη εβδομάδα η Ένωση […]

Στην υπογραφή συμφωνίας, με την οποία προβλέπεται το άνοιγμα των ουρανών και η ελεύθερη εναέρια διακίνηση αεροσκαφών<...> και επιβατών μεταξύ των κρατών της Ασίας, προέβη την περασμένη εβδομάδα η Ένωση των Βορειοανατολικών κρατών της Ασίας (ASEAN), έπειτα από πρόταση της Σιγκαπούρης, της Ταϊλάνδης και του Μπρούνεϊ να υιοθετήσουν μια πολιτική απεριόριστης μεταξύ τους χρήσης του εναέριου χώρου, που τους ανήκει.

Η συγκεκριμένη συμφωνία υπεγράφη στη Σιγκαπούρη, ενώ εκτιμάται ότι σε τέσσερα χρόνια από τώρα θα υπογραφεί και από τα υπόλοιπα Ασιατικά κράτη, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ενιαία Ασιατική αεροπορική συμμαχία.

Ειδικότερα, η εν λόγω συμφωνία εξασφαλίζει στις τρεις χώρες (Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη και Μπρούνεϊ) το δικαίωμα να χρησιμοποιούν η μία τον εναέριο χώρο της άλλης, πραγματοποιώντας απεριόριστες πτήσεις, μεταφέροντας και απεριόριστο αριθμό επιβατών.

Βέβαια, πρέπει να επισημανθεί ότι παρόμοια συμφωνία για τη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ των παραπάνω χωρών έχει υπογραφεί και είναι σε ισχύ από τον Φεβρουάριο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στην Ένωση των Βορειοανατολικών κρατών της Ασίας (ASEAN) ανήκουν το Μπρούνεϊ, η Καμπότζη, η Ινδονησία, το Λάος, η Μαλαισία, το Μυανμάρ, οι Φιλιππίνες, η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024