Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίHATTA: Προβλήματα από την πεζοδρόμηση της Αθήνας

HATTA: Προβλήματα από την πεζοδρόμηση της Αθήνας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της HATTA, τα έργα πεζοδρόμησης στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και τα έργα ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση των τουριστών στην Ακρόπολη και στα τριγύρω αξιοθέατα. […]

Σύμφωνα με ανακοίνωση της HATTA<.>, τα έργα πεζοδρόμησης στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και τα έργα ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων δημιουργούν σοβαρά προβλήματα<...> στη διακίνηση των τουριστών στην Ακρόπολη και στα τριγύρω αξιοθέατα.
Για το θέμα αυτό ο πρόεδρος της HATTA κ. Τάκης Αντωνίου έστειλε επιστολή στους αρμόδιους Κρατικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Πολιτισμού, Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ, ΕΟΤ, και την Τροχαία Αθηνών αναφέροντας ότι με έκπληξη η ΗΑΤΤΑ διαπίστωσε την αιφνίδια διακοπή της κυκλοφορίας επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την μελλοντική μονοδρόμηση της Αποστόλου Παύλου, όπως επίσης και την διοχέτευση της κυκλοφορίας σε παρακείμενους μικρούς δρόμους ήδη βεβαρημένους κυκλοφοριακά.
Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει ότι ο ελληνικός τουρισμός και οι εκπρόσωποι του φυσικά και δεν έχουν αντίρρηση για την αναβάθμιση της περί της Ακροπόλεως περιοχής. Πλην όμως διαμαρτύρεται γιατί "έτσι χωρίς πρόγραμμα" προστίθεται μια ακόμα ταλαιπωρία στην αποεπιβίβαση των αλλοδαπών τουριστών που επισκέπτονται την Ακρόπολη, μαζί με άλλες, όπως ελλιπές ωράριο λειτουργίας, ανεπάρκεια φυλάκων, κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι σε περιόδους εορτών κ.τ.λ.
Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι διερωτάται κανείς πως 'αποζημιώνονται ηθικά' οι χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα, σαν ταξίδι ζωής με αυτές τις καταστάσεις. Και ο κ. Αντωνίου συνεχίζει λέγοντας ότι τα μέλη της HATTA διερωτώνται αν κάποιος αρμόδιος ή υπηρεσία έχει δει "ιδίοις όμμασι" την κυκλοφορική κατάσταση και τις αλλεπάλληλες διπλές σταθμεύσεις στους ήδη βεβαρημένους κυκλοφοριακά παραδρόμους. Επίσης, προσθέτει ότι πέραν της "κίνησης εντυπωσιασμού" περί της, ορθής κατά τα άλλα, πεζοδρόμησης δεν σκέφτηκε κανείς να υποδείξει έστω μέσω της Τροχαίας Αθηνών συγκεκριμένο χώρο αποεπιβίβασης τουριστών από τα τουριστικά λεωφορεία;
Συνεχίζοντας αναφέρει ότι είναι γνωστά σε όλους τα σημαντικά έσοδα της οικονομίας μας από τον τουρισμό. Θα πρέπει επιτέλους οι συναρμόδιοι φορείς και Υπουργεία όταν εξαγγέλλουν ή φέρουν προ τετελεσμένου γεγονότος πολίτες και τουριστικούς επιχειρηματίες να έχουν την στοιχειώδη διορατικότητα να προτείνουν και εναλλακτικές λύσεις.
Τελειώνοντας ο κ. Αντωνίου ζητά να υποδειχθούν σημεία των Αθηνών όπου τα τουριστικά λεωφορεία θα μπορούν να αποεπιβιβάζουν νόμιμα τους τουρίστες για να επισκεφθούν τους εξής χώρους:
* Ρωμαϊκή Αγορά
* Ακρόπολη & Αρχαιολογικό της Χώρο
* Καλλιμάρμαρο
* Βυζαντινό Μουσείο & Μουσείο Μπενάκη
* Αρχαιολογικό Μουσείο

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024