Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠιθανό το ενδεχόμενο άρσης του καθεστώτος κορεσμού για τα ξενοδοχεία στη Ρόδο

Πιθανό το ενδεχόμενο άρσης του καθεστώτος κορεσμού για τα ξενοδοχεία στη Ρόδο

Το καθεστώς κορεσμού για τα ξενοδοχεία στο νησί της Ρόδου, που ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια φαίνεται ότι οδεύει πλέον στην άρση του, καθώς το θέμα έχει τεθεί πολλές φορές […]

Το καθεστώς κορεσμού για τα ξενοδοχεία στο νησί της Ρόδου, που ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια φαίνεται<...> ότι οδεύει πλέον στην άρση του, καθώς το θέμα έχει τεθεί πολλές φορές προς συζήτηση από τους τοπικούς φορείς και τώρα οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες το εξετάζουν σοβαρά.

Μάλιστα, οι εξελίξεις στο θέμα αυτό, σύμφωνα με τοπικές πληροφορίες, αναμένονται να είναι ιδιαίτερα θετικές, καθώς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανέγερση νέων ξενοδοχείων στη πόλη της Ρόδου έχουν επιδείξει πολλοί τοπικοί φορείς, όπως ενώσεις καταστηματαρχών, των οποίων αυτό το καθεστώς κορεσμού είχε σημαντικότατο αντίκτυπο στη πορεία των επιχειρήσεων τους, αλλά και η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά νέα ξενοδοχεία έχουν ανεγερθεί στις υπόλοιπες πόλεις της Ρόδου, με αποτέλεσμα η ίδια η πόλη της Ρόδου να υστερεί και η αγορά της να ακολουθεί χρόνο με το χρόνο πτωτική πορεία, καθώς οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού, όπως είναι φυσικό προτιμούν τα νέα και ωραία ξενοδοχεία των υπολοίπων πόλεων.

Έτσι, για τον λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια τοπικοί παράγοντες πιέζουν την πολιτική ηγεσία για να αρθεί η απόφαση κορεσμού, έστω και υπό προϋποθέσεις. Αν και μέχρι τώρα οι πιέσεις αυτές δεν είχαν αποτέλεσμα, τώρα υπάρχουν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες που εξετάζουν θετικά το αίτημα. Ευθέως μάλιστα το ζήτημα είχε τεθεί από τον δήμαρχο Ρόδου κ. Γιώργο Γιαννόπουλο στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, σε σύσκεψη που είχε γίνει στη Ρόδο, πριν από μερικούς μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, στην σύσκεψη αυτή, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Ροδιακή`, ο δήμαρχος Ρόδου είχε ζητήσει την μερική άρση κορεσμού, για ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών, υποστηρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα αναβαθμιστεί συνολικά η πόλη. Παρόμοιες απόψεις έχουν διατυπώσει προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και στελέχη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, καθώς και άλλοι τοπικοί παράγοντες. Ήδη, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το θέμα συζητείται σοβαρά στα αρμόδια υπουργεία. Δεν αποκλείεται μάλιστα να εκδοθούν σύντομα οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, για την άρση του κορεσμού. Πολύ πιθανό θεωρείται, επίσης, να ζητηθεί πρώτα και επισήμως η άποψη των τοπικών φορέων, προτού προχωρήσει η κυβέρνηση στην έκδοση της απόφασης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024