Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠιλοτικό πρόγραμμα αγροτουριστικής ανάπτυξης στο Ρέθυμνο

Πιλοτικό πρόγραμμα αγροτουριστικής ανάπτυξης στο Ρέθυμνο

Πιλοτικό πρόγραμμα ολιστικής ανάπτυξης για την ύπαιθρο με βάση τον αγροτουρισμό ξεκινά για πρώτη φορά από το Ρέθυμνο, με προοπτική να αποτελέσει εφαρμοσμένο πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Η σχετική […]

Πιλοτικό πρόγραμμα ολιστικής ανάπτυξης για την ύπαιθρο με βάση τον αγροτουρισμό ξεκινά για πρώτη φορά<...> από το Ρέθυμνο, με προοπτική να αποτελέσει εφαρμοσμένο πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

Η σχετική απόφαση ελήφθη με βάση το πλαίσιο – πρόταση ανάπτυξης, που παρουσίασαν η πρόεδρος της `Αγροτουριστική Α.Ε.` κ. Μπριγκίττα Παπασταύρου και ειδικοί σύμβουλοι του Υπουργείου Τουρισμού της Γαλλίας, σε ευρεία συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, με τον συντονισμό της Νομαρχίας και τη συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνου και των τοπικών Δήμων, Επιμελητηρίων, φορέων και επιχειρηματιών.

Σκοπός του πιλοτικού προγράμματος είναι να αξιοποιήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες της περιοχής για να δημιουργήσει ένα σύγχρονο τουριστικό προϊόν, βασισμένο στην τοπική παράδοση και ταυτότητα, εξασφαλίζοντας παράλληλα την συντονισμένη προβολή του.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η δημιουργία τριών ομάδων εργασίας υπό τον συντονισμό της `Αγροτουριστική Α.Ε.` και των τοπικών οργανωτών, οι οποίες θα προσδιορίσουν ένα πλήρες και συγκεκριμένο σχέδιο δράσεων για την ανάπτυξη του Νομού με βάση το νέο αγροτουριστικό μοντέλο.

Το πρόγραμμα ολιστικής ανάπτυξης του Ρεθύμνου και της ενδοχώρας του, προβλέπει μεταξύ άλλων:

  • Αξιολόγηση – αναβάθμιση των υφισταμένων καταλυμάτων και αγροτουριστικών επιχειρήσεων, αναπαλαίωση παραδοσιακών οικισμών, καθορισμό προδιαγραφών ποιότητας για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και εκπαίδευση του έμψυχου δυναμικού.
  • Πιστοποίηση και προώθηση τοπικών προϊόντων μέσω των επιχειρήσεων, καθιέρωση προγραμμάτων γευσιγνωσίας, καθώς και δημιουργία ειδικών θεματικών μουσείων (π.χ. ελιάς, οίνου).
  • Ανάδειξη οικοτουριστικών, ποδηλατικών και αρχαιολογικών – ιστορικών διαδρομών, οργάνωση ετήσιας πολιτιστικής ατζέντας, αναβίωση παραδοσιακών επαγγελμάτων μέσω ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
  • Δικτύωση των υφισταμένων επιχειρήσεων και προγραμμάτων, κοινή εκπαίδευση και προβολή, συνεργασία για τη δημιουργία νέων προϊόντων και καινοτόμων δράσεων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα δράσης των τριών ομάδων εργασίας, ο διαχωρισμός του Νομού σε ζώνες και ο καθορισμός προτεραιοτήτων, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από το καλοκαίρι, οπότε και θα ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση του.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024