Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑρωγός στις προσπάθειες προσέλκυσης τουριστών της ΝΑ Ασίας η ΙΤΒ

Αρωγός στις προσπάθειες προσέλκυσης τουριστών της ΝΑ Ασίας η ΙΤΒ

Με το μήνυμα `Ταξιδέψτε στην Ασία!` (Travel to Asia!) η διεθνής τουριστική έκθεση International Tourism Exchange – ITB, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Βερολίνο (11 – 15 Μαρτίου), θα προσπαθήσει να ενισχύσει τις προσπάθειες των περιοχών της πληγείσας N.A. Ασίας να προσελκύσουν τουρίστες, με στόχο να `επουλωθούν` γρηγορότερα οι πληγές της τουριστικής τους βιομηχανίας. Το συμπέρασμα είναι ότι…

Με το μήνυμα `Ταξιδέψτε στην Ασία!` (Travel to Asia!) η διεθνής τουριστική έκθεση International Tourism Exchange – ITB, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Βερολίνο (11 – 15 Μαρτίου), θα προσπαθήσει<...> να ενισχύσει τις προσπάθειες των περιοχών της πληγείσας N.A. Ασίας να προσελκύσουν τουρίστες, με στόχο να `επουλωθούν` γρηγορότερα οι πληγές της τουριστικής τους βιομηχανίας. Το συμπέρασμα είναι ότι οι περιοχές αυτές δεν χρειάζονται οικονομική βοήθεια με την έννοια των παροχών, αλλά τουρίστες. Δυστυχώς η γνώμη που ακούστηκε ευρέως ότι κακώς οι τουρίστες απολαμβάνουν τις διακοπές τους με απάθεια λίγα μέτρα μακριά από κατεστραμμένες περιοχές δεν ευσταθεί, γιατί όλη η οικονομική δομή των κοινωνιών αυτών στηρίζεται στον τουρισμό. Οι διοργανωτές της έκθεσης ITB, αλλά και μεγάλα ονόματα τουριστικών πρακτόρων της Γερμανίας, όπως ο Klaus Laepple, πρόεδρος του DRV, ο Peter-Mario Kubsch, γενικός διευθυντής του Studiosus-Reisen, και άλλοι τονίζουν την ανάγκη συνέχισης του τουριστικού ρεύματος προς την Ασία και τις περιοχές που επλήγησαν τονίζοντας ότι η μεγάλη καταστροφή που έγινε από τα κύματα, δημιούργησε μια ευκαιρία για ανάπτυξη νέου οράματος, αλλά και νέας τουριστικής πολιτικής, με έμφαση στην ποιότητα και την αειφορία.

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι εκθέτες από τις περιοχές της Ν.Α. Ασίας, που θα συμμετάσχουν στην έκθεση, έχουν αυξήσει τον εκθεσιακό τους χώρο κατά 60% σε σχέση με πέρσι, με σκοπό να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών και να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να επισκεφτούν τις συγκεκριμένες περιοχές, καθώς με ένα τους ταξίδι εκεί βοηθούν αρκετά τις προσπάθειες των περιοχών να επανέλθουν στην `προ τσουνάμι` κατάσταση τους.

Ο κ. Christian Goke, Chief Executive Officer της διοργανώτριας εταιρίας Messe Berlin, σημείωσε ότι “η ITB, ως η σημαντικότερη έκθεση της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας που είναι, νοιώθει ότι την συνδέουν ιδιαίτεροι δεσμοί με τους ανθρώπους της Νότιας Ασίας και για αυτό το λόγο” πρόσθεσε πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την πραγματοποίηση της έκθεσης θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε τις πληγείσες αυτές περιοχές. “Εξάλλου”, σημείωσε, “η ITB ως χώρος συνάντησης εκπροσώπων της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας είναι ο ιδανικός χώρος, μέσα από τον οποίο μπορεί να μεταδοθεί σαφέστατα το μήνυμα ότι `όποιος ταξιδιώτης συνεχίζει να ταξιδεύει στην Ασία, βοηθάει κατά αυτό τον τρόπο τα θύματα`.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού – PATA, στα πλαίσια της ITB, θα διοργανωθεί Συνέδριο με θέμα `Οι προορισμοί του Ινδικού Ωκεανού επιστρέφουν`. Ακόμα, η Messe Berlin, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού – WTO διοργανώνει Συνέδριο, στα πλαίσια του οποίου θα συζητηθούν αναλυτικότατα οι συνέπειες των `τσουνάμι` στις πληγείσες περιοχές, καθώς και οι τρόποι άμεσης αποκατάστασης των ζημιών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024