Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠροσπάθεια αναδιάρθρωσης του Σερβικού εθνικού αερομεταφορέα

Προσπάθεια αναδιάρθρωσης του Σερβικού εθνικού αερομεταφορέα

Μια σοβαρή προσπάθεια αναδιάρθρωσης του εθνικού αερομεταφορέα της Σερβίας, JAT, επιχειρεί η Κυβέρνηση της χώρας, ύστερα από τις συχνές απεργίες και την κακοδιαχείριση, που ταλάνιζαν το τελευταίο καιρό τη λειτουργία […]

Μια σοβαρή προσπάθεια αναδιάρθρωσης του εθνικού αερομεταφορέα της Σερβίας, JAT, επιχειρεί η Κυβέρνηση της χώρας, ύστερα<...> από τις συχνές απεργίες και την κακοδιαχείριση, που ταλάνιζαν το τελευταίο καιρό τη λειτουργία του.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Σερβίας έθεσε υπό επιτήρηση την αεροπορική εταιρία JAT, απομάκρυνε το διευθυντή κ. Αλεξάνταρ Μιλουτίνοβιτς και επέβαλεπροσωρινή διοίκηση, η οποία θα επιβλέπει το πρόγραμμα εξυγίανσης των αερογραμμών, με το οποίο προβλέπονται απολύσεις και πώληση επιχειρήσεων που ανήκουν στη JAT. Από εδώ και στο εξής θα εκτελεί χρέη διευθυντή ο κ. Νεμπόισα Στάρτσεβιτς, ο οποίος προτάθηκε από το Σερβικό Κίνημα Ανανέωσης, κόμμα που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Ορισμένες από τις εταιρίες, που ανήκουν στον σερβικό αερομεταφορέα, είναι ένας ραδιοφωνικός σταθμός, ξενοδοχεία στο Βελιγράδι και στο όρος Κοπαόνικ, εταιρία εστίασης, ακαδημία πιλότων στη βόρεια Σερβία. Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία θα γίνουν χωριστές επιχειρήσεις, θα ιδιωτικοποιηθούν και θα απασχολούν περίπου 1.300 εργαζόμενους, ενώ σήμερα το εργατικό δυναμικό της JAT είναι 3.600 εργαζόμενοι. Περίπου 900 υπάλληλοι αναμένεται να απολυθούν.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο εθνικός αερομεταφορέας της Σερβίας – Μαυροβουνίου, γνωστός ως Γιουγκοσλαβικές Αερογραμμές προσπαθεί να ανανεώσει τον απαρχαιωμένο στόλο του και να λάβει μία θέση στη διεθνή αγορά μετά τις οικονομικές κυρώσεις, που είχαν επιβληθεί στη Σερβία και το εμπάργκο στη JAT κατά τη δεκαετία του ΄90.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024