Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑντιδράσεις για την κατασκευή τουριστικού χωριού στην Αλβανία

Αντιδράσεις για την κατασκευή τουριστικού χωριού στην Αλβανία

Προβλήματα φαίνεται να προκαλεί η απόφαση της Αλβανικής Κυβέρνησης να κατασκευάσει τουριστικό χωριό στην παραθαλάσσια περιοχή Κακομέ, στους Αγίους Σαράντα, αφού οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν και οι συγκρούσεις τους […]

Προβλήματα φαίνεται να προκαλεί η απόφαση της Αλβανικής Κυβέρνησης να κατασκευάσει τουριστικό χωριό στην<...> παραθαλάσσια περιοχή Κακομέ, στους Αγίους Σαράντα, αφού οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν και οι συγκρούσεις τους με την αστυνομία συνεχίζονται για πέμπτη μέρα.

Μάλιστα, χτες κάτοικοι του Κακομέ συγκρούστηκαν με 500 αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν τη διάνοιξη δρόμου για την κατασκευή τουριστικού χωριού στην περιοχή τους και τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Η διαφωνία Κυβέρνησης και κατοίκων της περιοχής έγκειται στο γεγονός ότι η μεν κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το τουριστικό χωριό θα κατασκευαστεί σε κρατική γη, ενώ οι δε κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η γη τους ανήκει και είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την κατασκευή του τουριστικού χωριού.

Από πολιτικής σκοπιάς, το Δημοκρατικό Κόμμα κατηγόρησε την κυβέρνηση Φάτος Νάνο ότι υποθάλπει τη βία και ζήτησε να τερματιστούν τα επεισόδια και να αρχίσει ο διάλογος. Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, κ. Βαγγέλι Ντούλε κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αδιαφορία σχετικά με την κατάσταση στο Κακομέ και ζήτησε την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και την αναστολή όλων των αποφάσεων του συμβουλίου χωροταξίας για την περιοχή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024