Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔεκτή ελληνική πρόταση για τη δημιουργία Δρόμου του Πολιτισμού της ΝΑ Ευρώπης

Δεκτή ελληνική πρόταση για τη δημιουργία Δρόμου του Πολιτισμού της ΝΑ Ευρώπης

Πρόταση του Νομάρχη Πειραιά και Α` αντιπροέδρου της ΕΝΑΕ, κ. Γιάννη Μίχα, σχετικά με τη δημιουργία “Δρόμου του Πολιτισμού της ΝΑ Ευρώπης“ που αφορά στον τουρισμό και στον πολιτισμό έγινε […]

Πρόταση του Νομάρχη Πειραιά και Α` αντιπροέδρου της ΕΝΑΕ, κ. Γιάννη Μίχα, σχετικά με τη δημιουργία Δρόμου του Πολιτισμού<...> της ΝΑ Ευρώπης που αφορά στον τουρισμό και στον πολιτισμό έγινε τελικά δεκτή από τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Σόφια της Βουλγαρίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από δέκα χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την εισήγηση του για τον τουρισμό και τον πολιτισμό, ο κ. Μίχας τόνισε ότι “η δημιουργία ενός πολιτισμικού δρόμου σε μία σειρά πόλεων της Ν.Α. Ευρώπης αποτελεί ευκαιρία όχι μόνο για την τόνωση της οικονομίας τους αλλά και για την προσέγγιση των λαών και τον σεβασμό της διαφορετικότητας των πολιτισμών, που είναι η βάση της ανεκτικότητας και της αλληλεγγύης”. “Είναι μία πρόταση με ευεργετικά αποτελέσματα στους λαούς” είπε και πρόσθεσε ότι “ήδη από τον περασμένο Μάιο έχει ψηφισθεί από την Ολομέλεια του Κογκρέσου ψήφισμα για τον Πολιτισμικό Τουρισμό με το οποίο προτρέπονται οι περιφερειακές αρχές να αναπτύξουν διασυνοριακές συνεργασίες”.

Να σημειωθεί ότι στην Ομάδα Εργασίας συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Αλβανία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Ελλάδα, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Σερβία – Μαυροβούνιο, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και την Τουρκία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024