Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Θεσσαλονίκη πρωτοπορεί στον συνεδριακό τουρισμό

Η Θεσσαλονίκη πρωτοπορεί στον συνεδριακό τουρισμό

Γερές βάσεις για την προσέλκυση συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων, ταξιδιών κινήτρων και επαγγελματικών ταξιδιών στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας θέτει η ίδρυση του “Τhessaloniki Convention & Visitors […]

Γερές βάσεις για την προσέλκυση συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων, ταξιδιών κινήτρων και επαγγελματικών ταξιδιών στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας θέτει<...> η ίδρυση του "Τhessaloniki Convention & Visitors Bureau"CVB<.>), με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκη<.>ς.
Ο νέος φορέας θα λειτουργήσει με την μορφή Αστικής Εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία Αστική Εταιρία Συνεδρίων και Επισκεπτών Θεσσαλονίκης έχοντας ως ιδρυτικά μέλη το προεδρείο της ΕΞΘ και τακτικά μέλη τα μέλη της ΕΞΘ.
Βασικός στόχος του TCVB είναι η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης στις διεθνείς αγορές των συνεδρίων και των ταξιδιών κινήτρων ως σοβαρού υποψήφιου προορισμού, "candidate destination" και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την προσέλκυση και υποστήριξη εκδηλώσεων αυτής της μορφής.
Το TCVB θα οργανωθεί σε τέσσερα διαφορετικά τμήματα -συνεδρίων, επαγγελματικών συναντήσεων, "ταξιδιών κινήτρων" και εκπαίδευσης- τα οποία στόχος είναι να τεθούν σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2000.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του φορέα κ. Bασίλειος Μπρόβας, το κυριότερο "εργαλείο" του γραφείου θα είναι έντυπο και ηλεκτρονικό πληροφοριακό υλικό, με το οποίο θα παρουσιάζονται όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τη συνεδριακή υποδομή της Θεσσαλονίκης, αλλά και το ευρύ φάσμα των διαθέσιμων υπηρεσιών, που είναι απαραίτητες για τη συνολική επιτυχία μιας διοργάνωσης, καθώς και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στην πόλη.
O νέος φορέας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και οι δράσεις του θα χρηματοδοτούνται κατά περίπτωση από τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη νομαρχία και το δήμο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον κ. Μπρόβα, "την ίδρυση του Thessaloniki CVB έχουν ήδη αγκαλιάσει κορυφαίοι φορείς, ενώ στον κατάλογο των μελών του αναμένεται να περιληφθούν και οι πιο διακεκριμένες επιχειρήσεις της πόλης", ενώ όπως ανέφερε, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία στελέχωσης του φορέα με εξειδικευμένα στελέχη από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, αλλά και το εξωτερικό.
Το τετραετές πλάνο του TCVB ξεκινάει το 2000 με την προσέγγιση της Ελληνικής, Βρετανικής και της διεθνούς αγοράς και κάθε χρόνο θα προστίθενται τρεις επιπλέον αγορές. Έτσι, το 2001 θα προστεθούν η Γερμανία, το Βέλγιο και Κάτω Χώρες, το 2002 η Ελβετία, η Αυστρία και η Βόρειος Ιταλία και το 2003 η Γαλλία, η Ισπανία και η Σουηδία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024