Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΑπομάκρυνση του ΟΣΕ από τη Λεύκα Πειραιά για την ανάδειξη της περιοχής

Απομάκρυνση του ΟΣΕ από τη Λεύκα Πειραιά για την ανάδειξη της περιοχής

“Εντατικοποιούνται οι εργασίες απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων του ΟΣΕ από τη Λεύκα Πειραιά και τηςμεταφοράς τους στο Θριάσιο Πεδίο“, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη, ο […]

“Εντατικοποιούνται οι εργασίες απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων του ΟΣΕ από τη Λεύκα Πειραιά και της<...>μεταφοράς τους στο Θριάσιο Πεδίο, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος επισκέφτηκε χτες τη περιοχή για την επίβλεψη της πορείας των εργασιών.

Ο κ. Λιάπης γνωστοποίησε ότι “ο χώρος, που θα ελευθερωθεί, θα αξιοποιηθεί εμπορικά και πολιτιστικά, προς όφελος τόσο του ΟΣΕ, όσο και κυρίως των πολιτών του Πειραιά και των παρακείμενων δήμων Ρέντη και Νικαίας”. Επίσης, ο υπουργός ανακοίνωσε την άμεση αξιοποίηση σχετικής μελέτης, με ταυτόχρονο διάλογο με τους ενδιαφερόμενους Δήμους και τοπικούς φορείς, για την οριστικοποίηση της χρήσης των χώρων”.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος των εγκαταστάσεων του ΟΣΕ έκτασης περίπου 122 στρεμμάτων, βρίσκεται στα όρια του Δήμου Πειραιά με τους Δήμους Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Νίκαιας και σήμερα στεγάζει το Κεντρικό Μηχανοστάσιο, το Εργοστάσιο και την Αποθήκη Υλικού του οργανισμού.

Το σύνολο, όμως, των εγκαταστάσεων πρόκειται να μετεγκατασταθεί στην περιοχή του Θριασίου, σε σύγχρονα κτίρια, παρακείμενα του Εμπορευματικού Κέντρου, με σκοπό να εξασφαλιστεί έτσι ένας σημαντικός χώρος στον Πειραιά, που θα συμβάλλει στην όλη αναβάθμιση της περιοχής, ενώ παράλληλα ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων του ΟΣΕ για σύγχρονες και απολύτως ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Η μεταστέγαση θα γίνει σε νέα κτίρια με σύγχρονες προδιαγραφές και σε περιοχή, η οποία θα είναι άμεσα προσβάσιμη με τις γραμμές του προαστιακού.

Τέλος, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ήδη έχει προωθήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ολοκλήρωση των προπαρασκευαστικών ενεργειών για την δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο (μελέτες, προκηρύξεις διαγωνισμών, κλπ), ώστε αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά των εγκαταστάσεων και απελευθερωθεί η περιοχή, να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης και ανάπτυξης της περιοχής, με στόχο τη δημιουργία κέντρου πολλαπλών δραστηριοτήτων που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024