Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΑυστριακοί ενδιαφέρονται για το χιονοδρομικό κέντρο Ανωγείων

Αυστριακοί ενδιαφέρονται για το χιονοδρομικό κέντρο Ανωγείων

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επιδείξει μια ομάδα ειδημόνων από την Αυστρία για το χιονοδρομικό κέντρο Ανωγείων, που πρόσφατα επισκέφτηκε και επιθεώρησε από αέρος τις παλιές εγκαταστάσεις του κέντρου μαζί με τον […]

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επιδείξει μια ομάδα ειδημόνων από την Αυστρία για το χιονοδρομικό κέντρο Ανωγείων,<...> που πρόσφατα επισκέφτηκε και επιθεώρησε από αέρος τις παλιές εγκαταστάσεις του κέντρου μαζί με τον Δήμαρχο Ανωγείων, κ. Νίκο Ξυλούρη με απώτερο σκοπό την εκπόνηση σχετικής μελέτης, που θα αναζητά εφικτούς και αποτελεσματικούς τρόπους επαναλειτουργίας του.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Μεσόγειος`, οι δύο μελετητές φάνηκαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το χώρο, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπαν στον Δήμαρχο “είναι ο πλέον κατάλληλος για τη δημιουργία του κέντρου”.

Ο κ. Ξυλούρης, σχετικά δήλωσε πως “το όνειρο όλων των Aνωγειανών να αξιοποιηθεί ο Ψηλορείτης προς όφελος των κατοίκων του τόπου, θα γίνει πραγματικότητα και ο τόπος θα ανασάνει”. Επίσης, ανέφερε ότι “το χώρο εξέφρασαν την επιθυμία να τον εκμεταλλευτούν Aνωγειανοί επιχειρηματίες, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή”. Από την άλλη, όμως ο εκπρόσωπος των Aνωγειανών επιχειρηματιών κ. Aντώνης Kαράτζης σημείωσε ότι “το έργο δεν είναι εύκολο και απαιτείται χρόνος και αρκετά χρήματα προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του”.

Τέλος, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, “οι μελέτες των Αυστριακών κ.κ. Dietmar Jochum και Cristoph Ryf θα είναι έτοιμες σε περίπου έξι μήνες και τότε θα ξεκινήσουν οι ουσιαστικές συζητήσεις για το πως θα αξιοποιηθεί ακριβώς ο πλούτος του Ψηλορείτη”. Ακόμα, ο κ. Ξυλούρης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επαναλειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “μόλις το χιονοδρομικό κέντρο Aνωγείων λειτουργήσει, θα προσελκύσει πάνω του τα βλέμματα των τουριστών και ο τόπος θα αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες τόσο από το εξωτερικό όσο και από την υπόλοιπη χώρα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024