Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΚαλοί οι οιωνοί από τη Γερμανία για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία

Καλοί οι οιωνοί από τη Γερμανία για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Τα χειρότερα για τον διεθνή τουρισμό πέρασαν και τώρα αναμένεται συνεχή βελτίωση του κλάδου. Αυτό ήταν το γενικό συμπέρασμα του Διευθυντή της διοργανώτριας εταιρίας Messe Berlin της ΙΤΒ, κ. Christian Goke, ο οποίος μιλώντας στα πλαίσια της έκθεσης ΙΤΒ, ανέφερε ότι “οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Ο συνολικός αριθμός των εκθετών άγγιξε…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Τα χειρότερα για τον διεθνή τουρισμό πέρασαν και τώρα αναμένεται συνεχή βελτίωση του κλάδου.<...> Αυτό ήταν το γενικό συμπέρασμα του Διευθυντή της διοργανώτριας εταιρίας Messe Berlin της ΙΤΒ, κ. Christian Goke, ο οποίος μιλώντας στα πλαίσια της έκθεσης ΙΤΒ, ανέφερε ότι “οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Ο συνολικός αριθμός των εκθετών άγγιξε τις 10.409, πετυχαίνοντας έναν νέο αριθμό ρεκόρ και ο αριθμός των επισκεπτών άγγιξε τους 142.351 (αυξημένος και αυτός σε σχέση με πέρσι, που ήταν 141.139), παρά τον άσχημο καιρό τις πρώτες μέρες της έκθεσης”.

Επιπλέον, ο αριθμός των επαγγελματιών επισκεπτών παρουσιάστηκε φέτος αυξημένος κατά 12% αγγίζοντας τις 83.987, συγκριτικά με πέρσι, που ήταν 75.019. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Goke “περισσότεροι από το ένα τρίτο αυτών των επισκεπτών ήταν από το εξωτερικό (33,5%), παρουσιάζοντας αύξηση 1%, σε σχέση με τον αριθμό των περσινών επισκεπτών από το εξωτερικό”.

Επίσης, αναφερόμενος στην δεύτερη αίθουσα, που είχε παραχωρηθεί φέτος για πρώτη φορά στις χώρες της Ασίας, ο κ. Goke σημείωσε ότι “οι εκθέτες από τις πληγείσες χώρες της ΝΑ Ασίας δεν ακύρωσαν την συμμετοχή τους στην έκθεση, αλλά αντίθετα ήρθαν στην ITB με ένα ξεκάθαρο μήνυμα: `Είμαστε εδώ και περιμένουμε τους τουρίστες από όλο τον κόσμο`”. Ενώ, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι “αυτό το γεγονός αποδεικνύει τον πρωταρχικό ρόλο της έκθεσης στα διεθνή τουριστικά δρώμενα”.

Τα οφέλη για την διοργανώτρια χώρα

Από την άλλη, μεγάλα οφέλη απέδωσε η διοργάνωση της έκθεσης και στην διοργανώτρια χώρα, την Γερμανία, αφού όπως δήλωσε η Διευθύντρια του Γερμανικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Petra Hedorfer
“η έκθεση αποτέλεσε ένα ισχυρό κίνητρο για να επισκεφτούν πολλά άτομα την χώρα, ενώ φέτος αναμένουμε αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 2%. Επίσης, η κ. Petra Hedorfer ανέφερε ότι “διοργανώσαμε με μεγάλη χαρά την έκθεση, ένα μόλις χρόνο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, στην προσπάθεια μας να αναδείξουμε την Γερμανία ως ένα τουριστικό προορισμό.

WTO: Καλοί οι οιωνοί για τον παγκόσμιο τουρισμό

Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (World Tourism Organization – WTO), κ. Francesco Frangialli, μιλώντας στα πλαίσια της έκθεσης, θέλησε να καταστήσει σε όλους τους παρευρισκόμενους κατανοητό το μήνυμα ότι
“τα `τσουνάμι` απέτυχαν να σταματήσουν την τουριστική ανάπτυξη της Ασίας, η οποία συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς, όπως άλλωστε είχε αποδείξει ότι μπορεί να κάνει επιτυχώς και στις παρόμοιες καταστάσεις του παρελθόντος”. Έτσι, κατέληξε οι οιωνοί για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία τα προσεχή χρόνια είναι καλοί.

Ικανοποιημένοι εκθέτες: Το 89% δήλωσε συμμετοχή και στην έκθεση του 2006

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος οι εκθέτες έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή και στην επόμενη έκθεση, με το ποσοστό αυτών των εκθετών να ανέρχεται φέτος στο 89%. Το ποσοστό των εκθετών, που δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένο από τις δραστηριότητες της έκθεσης άγγιξε το 85%, σημειώνοντας αύξηση 2%, σε σχέση με πέρσι. Ακόμα, το 88% των εκθετών αποκόμισε μια πολύ καλή εικόνα της φετινής έκθεσης, αυξημένο κατά 6%.

Ενθουσιασμένοι επισκέπτες: 94% θα συνιστούσε την έκθεση

Για ακόμη μια χρονιά τα ποσοστά ικανοποίησης των επισκεπτών της έκθεσης ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Ειδικότερα, το 91% των επισκεπτών της έκθεσης, ανέφερε ότι τα προσφερόμενα φετινά προϊόντα ήταν πολύ καλά / καλά, ενώ το 94% θα συνιστούσε την έκθεση σε γνωστούς ή συναδέλφους του. Επίσης, το 84% των επισκεπτών δήλωσε ότι επιθυμεί να την επισκεφτεί και του χρόνου.

ITB Business Travel Lounge

Ιδιαίτερη επιτυχία γνώρισε φέτος το Business Travel Lounge της ΙΤΒ, αφού όπως δήλωσαν οι εκθέτες του, πραγματοποίησαν πολλά επαγγελματικά ραντεβού κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών, ενώ υπέγραψαν και αρκετά συμβόλαια.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Περισσότερες από 500 εκδηλώσεις έλαβαν χώρα, στα πλαίσια της ITB, ενώ οι 175 από αυτές ήταν συνεντεύξεις τύπου. Πέρσι, ο αριθμός των εκδηλώσεων ήταν 417 και οι συνεντεύξεις 138.

Περισσότεροι από 7.000 απεσταλμένοι δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο

Περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά ήταν οι δημοσιογράφοι, που κάλυψαν την έκθεση, αφού ο φετινός τους αριθμός άγγιξε τις 7.285 από 85 διαφορετικές χώρες. Την προηγούμενη χρονιά οι δημοσιογράφοι ήταν 6.701, εκπροσωπούμενοι 84 χωρών.

Έκθεση ITB – Berlin 2006

Η επόμενη ITB θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο την Τετάρτη 8 Μαρτίου ως την Κυριακή 12 Μαρτίου 2006. Μάλιστα, ως μέρες για τους επαγγελματίες – επισκέπτες έχουν οριστεί από την Τετάρτη ως και την Παρασκευή το μεσημέρι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024