Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΈντονη η διαμαρτυρία των κατοίκων της Αλοννήσου για το ακτοπλοϊκό

Έντονη η διαμαρτυρία των κατοίκων της Αλοννήσου για το ακτοπλοϊκό

Aμεση λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα, που ταλανίζει τους τελευταίους μήνες το νησί της Αλοννήσου, ζητούν τα μέλη της Διασυλλογικής Επιτροπής του νησιού, ενώ προειδοποιούν την Κυβέρνηση με κινητοποιήσεις, εάν δεν […]

Aμεση λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα, που ταλανίζει τους τελευταίους μήνες το νησί της Αλοννήσου,<...> ζητούν τα μέλη της Διασυλλογικής Επιτροπής του νησιού, ενώ προειδοποιούν την Κυβέρνηση με κινητοποιήσεις, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετικό υπόμνημα προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κεφαλογιάννη αναφέρουν ότι “από το Νοέμβριο του 2004, σας γνωστοποιήθηκε ότι ξεκίνησε ένας αγώνας διαμαρτυρίας δήμου και φορέων του νησιού της Αλοννήσου ζητώντας σας να τηρήσετε την υπουργική σας απόφαση αρ. 3332 3/2/03 με την οποία η ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου – Αλοννήσου είναι ενιαία και πρέπει να εξυπηρετείται με 7 δρομολόγια εβδομαδιαία, η δε γραμμή Αγίου Κωνσταντίνου – Αλοννήσου με 4″, κατηγορώντας τον, ότι καταστρατήγησε ο ίδιος την απόφαση αυτή, αφού, όπως αναφέρουν “ενέκρινε την δρομολόγηση των πλοίων μόνο μέχρι τη Σκόπελο, αγνοώντας τον κορμό της γραμμής”.

“Για πέντε ολόκληρους μήνες ένα ολόκληρο νησί διαμαρτύρεται, γιατί στη γραμμή του Αγίου Κωνσταντίνου δεν δρομολογήθηκε κανένα πλοίο για τα νησιά των Σποράδων και επειδή η Αλόννησος αυθαίρετα αποκλείστηκε από τη σύνδεσή της με το Βόλο” επισημαίνουν τα μέλη στον κ. Κεφαλογιάννη, αναφέροντας ακόμη χαρακτηριστικά ότι “αντιμετωπίζουμε πλέον πρόβλημα επιβίωσης, τροφοδοσίας, εξυπηρέτησης, οικονομικό μαρασμό των επιχειρήσεων, καταστροφή των ψαράδων και είναι βέβαιο πλέον ότι η τουριστική κίνηση του νησιού οδηγείται σε μαρασμό”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024