Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσίαση του σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης της Ημαθίας

Παρουσίαση του σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης της Ημαθίας

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 18 Μαρτίου, στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας, η `Ημερίδα για την Τουριστική Ανάπτυξη της […]

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, πραγματοποιήθηκε<...> την Παρασκευή, 18 Μαρτίου, στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας, η `Ημερίδα για την Τουριστική Ανάπτυξη της Ημαθίας`, που διοργάνωσαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής(ΝΕΤΠ) Ημαθίας, με την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Στην Ημερίδα παρέστησαν ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Φωτεινόπουλος, ο Γ.Γ. της Π.Κ.Μ. κ. Τσιότρας, οι βουλευτές κ.κ. Η. Φωτιάδης και Α. Σιδηρόπουλος, οι θρησκευτικές, στρατιωτικές αρχές του Νομού, Νομάρχες της Κ.Μ., Δήμαρχοι κ.ά.

Ο κ. Αβραμόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη συμβολή του τουρισμού στην εθνική οικονομία, στα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να διέπουν τις τουριστικές υπηρεσίες στα πλαίσια του παγκόσμιου ανταγωνισμού και στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην κατεύθυνση των επενδύσεων. Ο Υπουργός τόνισε ότι “η Ημαθία πρέπει να εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα με τις τόσες εναλλακτικές μορφές τουρισμού που διαθέτει και να δημιουργήσει υποδομές για τη συνολική της τουριστική ανάπτυξη και προβολή και να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο και θα στηρίξει το Υπουργείο”.

Ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Γιάννης Σπάρτσης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στις τουριστικές δυνατότητες του Νομού, στην υπάρχουσα και σχεδιαζόμενη υποδομή, στους βασικούς στόχους της τουριστικής ανάπτυξης, στη στρατηγική, στην τουριστική προβολή της περιοχής και τόνισε την αναγκαιότητα της συνεργασίας και συμμετοχής όλων των φορέων” για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Οι εργασίες της Ημερίδας ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα, με εισηγήσεις που αφορούσαν στον Αγροτουρισμό (κ. Παπασταύρου Μπριγκίτα, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αγροτουριστικής Α.Ε.), στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών (κ. Ματσουλιάδης Πασχάλης, Διευθυντής Ο-ΤΕΚ Κ.Μ.), στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού (κ. Σταμέλος Κυριάκος, Περιβαλλοντολόγος), στην αναγκαιότητα της εκπαίδευσης των στελεχών και του προσωπικού των τουριστικών επιχειρήσεων (κ. Μούμκας Ευθύμιος, Οικονομολόγος, ιδιοκτήτης Ιδιωτικής Σχολής Τουρ. Επαγγελμάτων, Ξενοδόχος, Εκδότης Τουριστικού Περιοδικού) και στην τουριστική προβολή (κ. Μανδάνη Ελένη, Διευθύντρια marketing Πρότυπου Συνεδριακού Κέντρου `Polis`).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Πέμπτης, 17 Μαρτίου, παρατέθηκε δείπνο προς τιμή του Υπουργού, στο οποίο παρέστησαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων του τουριστικού κλάδου και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σύντομές απόψεις με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024