Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑρχίζουν από τον Ιούνιο τα δρομολόγια των υδροπλάνων

Αρχίζουν από τον Ιούνιο τα δρομολόγια των υδροπλάνων

Σε περίπου έναν μήνα ξεκινούν την πραγματοποίηση δρομολογίων τα δύο υδροπλάνα, που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, ενώ για τις ανάγκες τους σε πλωτά αεροδρόμια αναμένεται […]

Σε περίπου έναν μήνα ξεκινούν την πραγματοποίηση δρομολογίων τα δύο υδροπλάνα, που βρίσκονται ήδη<...> στην Ελλάδα εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, ενώ για τις ανάγκες τους σε πλωτά αεροδρόμια αναμένεται να μετατραπούν αρχικά τα λιμάνια των νησιών του Ιονίου και της Πάτρας, καθώς και η λίμνη των Ιωαννίνων, που θα συνδέονται καθημερινά με την Κέρκυρα με τακτικές πτήσεις των υδροπλάνων της ιδιωτικής ελληνο – καναδικής εταιρίας `Pegasus Aviation`.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας `Τα Νέα`, για την καθιέρωση ενός νέου τρόπου μετακινήσεων, ο οποίος σε άλλες χώρες, όπως ο Καναδάς, εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια. Οι επιβάτες των συγκεκριμένων αεροσκαφών θα μεταβαίνουν στο λιμάνι για να ταξιδέψουν, καθώς τα υδροπλάνα θα εκτελούν πτήσεις από λιμάνι σε λιμάνι.

Όσον αφορά στο κόστος των μετακινήσεων με τα υδροπλάνα, αξίζει να επισημανθεί ότι θα είναι φτηνότερο σε σχέση με των άλλων κανονικών αεροπορικών πτήσεων και λίγο ακριβότερο από τα εισιτήρια των πλοίων.

Ήδη τα υδροπλάνα της εταιρίας Pegasus εκτελούν καθημερινά δρομολόγια από την Κέρκυρα προς τους Παξούς, ενώ σύμφωνα με τους υπευθύνους της σε σύντομο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου θα δημιουργηθούν άλλα τρία καθημερινά δρομολόγια. Το πρώτο δρομολόγιο θα συνδέει την Κέρκυρα απευθείας με την Πάτρα, το δεύτερο θα ξεκινά από την Κέρκυρα και μέσω Ιθάκης, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς θα καταλήγει επίσης στην Πάτρα, ενώ το τρίτο δρομολόγιο θα συνδέει την Κέρκυρα με τα Ιωάννινα (οι πτήσεις θα εξυπηρετούνται μέσω της λίμνης των Ιωαννίνων). Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) έχουν δώσει ήδη τις απαραίτητες εγκρίσεις για την εκτέλεση δρομολογίων προς το λιμάνι της Πάτρας, καθώς και προς τη λίμνη των Ιωαννίνων.

Οι τακτικές πτήσεις των υδροπλάνων προς προορισμούς του Αιγαίου, αναμένεται να αρχίσουν τον ερχόμενο Ιούνιο, συνδέοντας καθημερινά την Αθήνα με την Ίο, την Πάτμο και την Κάλυμνο, καθώς και τα νησιά των Κυκλάδων με τη Σύρο, που είναι η πρωτεύουσα του νομού.

Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό η εταιρία σχεδιάζει να φέρει στην Ελλάδα άλλα δύο υδροπλάνα, τα οποία θα εξυπηρετούν τις γραμμές του Αιγαίου. Τα δρομολόγια προς στο Αιγαίο θα μπορούσαν να αρχίσουν νωρίτερα, όμως οι υπεύθυνοι της εταιρίας `σκοντάφτουν` στο νομοσχέδιο για τη μετα – ολυμπιακή χρήση των Ολυμπιακών Ακινήτων, το οποίο δεν έχει ακόμα κατατεθεί στη Βουλή. Κι αυτό, καθώς η περιοχή του Φλοίσβου, που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως βάση των υδροπλάνων στην Αθήνα, ανήκει στην εταιρία των Ολυμπιακών Ακινήτων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024