Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚοινά σημεία στον τουρισμό Ελλάδας και Τουρκίας

Κοινά σημεία στον τουρισμό Ελλάδας και Τουρκίας

Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν πολλά κοινά σημεία στον τουριστικό τομέα και μπορούν να αναπτύξουν συνεργασία προς όφελος των δύο χωρών. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από την συνάντηση της […]

Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν πολλά κοινά σημεία στον τουριστικό τομέα και μπορούν<...> να αναπτύξουν συνεργασία προς όφελος των δύο χωρών.
Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από την συνάντηση της περασμένης Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου, που είχε ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γιάννης Στεφανίδης με αντιπροσωπεία Τούρκων επιχειρηματιών, μελών του Skal<.> International, που βρέθηκαν στην Ελλάδα για τρεις ημέρες.
Στη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε στα γραφεία του ΕΟΤ, ο κ. Στεφανίδης αναφέρθηκε στη σημαντική ανάπτυξη που παρουσιάζει ο ελληνικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια και στη θέση που κατέχει η ελληνική τουριστική αγορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μίλησε, επίσης, για τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών στον επιχειρηματικό τουριστικό τομέα και πρόσθεσε πως οι δύο χώρες θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες αυτές. Δεν είναι τυχαίο, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΟΤ, πως κάθε εβδομάδα, στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, πολλά ελληνικά κρουαζιερόπλοια επισκέπτονται το Κουσάντασι και την Κωνσταντινούπολη, ενώ υπάρχει καθημερινή σύνδεση των ελληνικών νησιών με τα τουρκικά παράλια.
Ο κ. Στεφανίδης επεσήμανε ότι ένας από τους τομείς συνεργασίας των δύο χωρών μπορεί να είναι η τουριστική εκπαίδευση.
Από την πλευρά των Τούρκων επιχειρηματιών μίλησε ο πρόεδρος του Skal Τουρκίας κ. Halit Cura, ο οποίος επεσήμανε τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και υλοποίησης κοινών τουριστικών προγραμμάτων και επιχειρηματικών συνεργασιών, ενώ οι υπόλοιποι Τούρκοι ομιλητές αναφέρθηκαν τις προσπάθειες και τα μέσα προβολής του τουρκικού τουριστικού προϊόντος.
Οι 35 συνολικά Τούρκοι επιχειρηματίες που προέρχονταν από εννέα τουρκικές πόλεις παρέμειναν τρεις ημέρες στην Ελλάδα και συμμετείχαν παράλληλα και σε ειδική ημερίδα που οργάνωσε το Skal Αθηνών, με θέμα την επιχειρηματική συνεργασία των δύο χωρών στον τουριστικό τομέα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024