Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπουσία της τουριστικής και τοπικής ηγεσίας στην παρουσίαση του TCVB

Απουσία της τουριστικής και τοπικής ηγεσίας στην παρουσίαση του TCVB

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Με μηνύματα εξ αποστάσεως στηρίζουν οι κρατικοί φορείς του τουρισμού και η τοπική αυτοδιοίκηση την ενέργεια της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία του πρώτου στην Ελλάδα Γραφείου Συνεδρίων […]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Με μηνύματα εξ αποστάσεως στηρίζουν οι κρατικοί φορείς του τουρισμού και η τοπική αυτοδιοίκηση την ενέργεια της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκη<.>ς για<...> τη δημιουργία του πρώτου στην Ελλάδα Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών, γνωστού πλέον ως Thessaloniki Convention & Visitors Bureau, TCVB.
Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση έκανε στους παρευρισκόμενους στην κατάμεστη αίθουσα συνεδρίων του Hyatt Regency η φυσική απουσία όλων των επίσημων φορέων (υπουργού Ανάπυξης, γ.γ. ΕΟΤ, νομάρχη Θεσσαλονίκης, δημάρχου Θεσσαλονίκης) -οι οποίοι είναι και εκφραστές της ανάγκης για ανάπτυξη του Τουρισμού των Συνεδρίων- που είχαν προσκληθεί για να χαιρετήσουν την πρωτοβουλία αυτή.
Ως γνωστόν, τα μεγάλα και τα επιστημονικά συνέδρια που θέλει να προσελκύσει η Ελλάδα απαιτούν σε πολλές περιπτώσεις την φυσική παρουσία, πρόσκληση και υποδοχή από τους ανώτερους εκπροσώπους της πόλης ή της χώρας, φτάνοντας ακόμα και μέχρι τον ίδιο των πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ορισμένες περιπτώσεις. Η εκδήλωση αυτή ήταν μία ευκαιρία για να δείξουν οι ιθύνοντες ότι με την προσωπική τους παρουσία προσπαθούν για την επίτευξη των υψηλών στόχων για ποιοτικό τουρισμό.
Όσον αφορά τα μηνύματα που ακούσθηκαν έστω και δια εκπροσώπων είχαν ως εξής.
Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του TCVB, επισημαίνοντας ότι η Θεσσαλονίκη έχει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα και οφείλει να τα αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο. Ο υπουργός τόνισε ότι από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά ο νέος για τα ελληνικά δεδομένα θεσμός που έχει αποδείξει τη χρησιμότητά του σε πάρα πολλές πόλεις στην Ευρώπη και στον κόσμο.
Καταλήγοντας, ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του TCVB για την ανάπτυξή του και την επίτευξη των στόχων που θέτει.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ του ΕΟΤ Γιάννης Στεφανίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έργο του TCVB θα έχει επιτυχές έργο, σημειώνοντας ότι ο ΕΟΤ θα είναι στενός συνεργάτης του φορέα αυτού. Με την άποψη αυτή συμφώνησε και ο Γενικός Διευθυντής του ΕΟΤ Κώστας Κατσιγιάννης, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα του Γ.Γ του Οργανισμού Ε. Γιαννακόπουλου. Στο μήνυμά του ο ΓΓ του ΕΟΤ αναφέρει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας τα οποία την έχουν καταστήσει σημαντικό πόλο για τη διοργάνωση συνεδρίων και την ανάπτυξη του επιχειρηματικού τουρισμού. Επίσης τονίζει ότι η ίδρυση του TCVB αποτελεί μια εξαιρετική και καθοριστική πρωτοβουλία που δημιουργεί εύφορο πεδίο για ακόμα περισσότερο αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών επιχειρηματικών συναντήσεων. Τέλος, ο κ. Γιαννακόπουλος εκφράζει την αισιοδοξία του για περαιτέρω αναβάθμιση του τουρισμού και σημειώνει και αυτός ότι ο ΕΟΤ θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του TCVB.
Η εκπρόσωπος του νομάρχη Θεσσαλονίκης Κώστα Παπαδόπουλου, σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού, δημοσίων και διεθνών σχέσεων Μαρία Τούρτα μετέφερε το μήνυμα του κ. Παπαδόπουλου, σύμφωνα με το οποίο η ίδρυση του TCVB είναι μια καινοτομία που την επιβάλλει η ανάγκη για συνεχή εξειδίκευση, κάτι που απορρέει από την απαίτηση της κοινωνίας για συνεχή εξυπηρέτηση. Επίσης επισημαίνει ότι είναι επιβεβλημένη η στήριξη του TCVB από τους φορείς της Πολιτείας και να είναι αρωγοί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους και διαβεβαιώνει ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης θα είναι ενεργός συμπαραστάτης του TCVB στις προσπάθειές του.
Στο μήνυμά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος – το οποίο μετέφερε ο σύμβουλος Σταύρος Καλαφάτης – υπογραμμίζει ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες, όπως είναι η ίδρυση του TCVB και για αυτό "ανταποκριθήκαμε στο αίτημα των δημιουργών του γραφείου και το ενισχύουμε με πέντε εκατομμύρια δραχμές". Καταλήγοντας σημειώνει ότι τέτοιες δραστηριότητες εγγυώνται τα αποτελέσματα "των κοινών μας προσπαθειών για μια δημιουργική πορεία, για τη Θεσσαλονίκη της δύναμης και της ποιότητας, της ανάπτυξης και των συνεδρίων".
Ο πυρήνας για τη δημιουργία του TCVB είναι η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης. Την ίδρυσή του έχουν κιόλας αγκαλιάσει κορυφαίοι φορείς, ενώ στον κατάλογο των μελών του αναμένεται να περιληφθούν και οι πιο διακεκριμένες επιχειρήσεις της πόλης.
Το TCVB, όπως είπε ο πρόεδρός του και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Βασίλειος Μπρόβας, είναι το πρώτο γραφείο Συνεδριακού Τουρισμού και Επισκεπτών στην Ελλάδα. Είναι οργανωμένο όπως τα αντίστοιχα γραφεία άλλων προηγμένων χωρών και δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Η αποστολή του είναι να προβάλλει διεθνώς τη συνεδριακή υποδομή της Θεσσαλονίκης, αλλά και το ευρύ φάσμα των διαθέσιμων υπηρεσιών για μια πλήρη και επιτυχημένη διοργάνωση.
Η Θεσσαλονίκη έχει όλες τις προϋποθέσεις, αλλά και τη δυναμική να αποτελέσει το μεγάλο συνεδριακό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Ο φιλόξενος χαρακτήρας της πόλης, οι άριστες κλιματολογικές συνθήκες, ο πολιτισμός, η συνεδριακή υποδομή, αλλά και η θέση της, στο κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, είναι μόνο λίγα από τα αμέτρητα πλεονεκτήματα που, με τη σωστή προβολή, μπορούν να την αναδείξουν σε σημαντικό πυρήνα ανάπτυξης.
Ο πρόεδρος των Meetings World Associates και ιδρυτής του γερμανικού CVB Geoffrey Gray Forton εστίασε την προσοχή του στις δράσεις που θα πρέπει να αναπτύξει το TCVB ώστε να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και παρουσίασε συνοπτικά ορισμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ ο Νίκος Λαυρεντίδης, ιδρυτής του γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία και Managing Director της MeetinGreece Network επεσήμανε ότι η Θεσσαλονίκη αποκτά τη δυναμική για να γίνει η "συνεδριούπολη" της ευρύτερης περιοχής της Ν.Α. Ευρώπης και σημείωσε ότι ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην προβολή της πόλης και της περιφέρειας, στη διαπίστευση της Θεσσαλονίκης σε αρμόδιους διεθνείς φορείς του συνεδριακού τουρισμού, στην εκπαίδευση στελεχών που να ανταποκρίνονται στα διεθνή στάνταρτ, καθώς και στην εξειδίκευση και κάλεσε όλους τους φορείς και τους επιχειρηματίες της πόλης της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή.
Οι δράσεις του νέου φορέα, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, θα χρηματοδοτούνται κατά περίπτωση από τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη νομαρχία και το δήμο Θεσσαλονίκης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024